Problem z Odpalaniem auta

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Tapi » 30 sie 2008, o 17:24

Witam was serdecznie zgłaszam sie z wielka prosba do was poniewaz wielu z was choc moze cześć bedzie wiedziała co i jak.

Sprawa jest taka ze mam ostatnimi dniami wielki problem z odpaleniem auta co raczej wczesniej odkad kupiłem go niebyło problemu ale w ciagu ostatnich 5 dni 2 razy musiałem odpalac go na kable bo niewyjechałbym z pracy.

gdy odpalam niewidac jakich kolwiek objawów by akumulator sie wyładował ale po przekreceniu kluczyka w stacyjce zaczyna mi tylko cykac i lipa z odpalenie. po odpalenie na kable jest git ale moze byc to problem z rozrusznikiem .
druga sprawa to nawiew poniewaz gdy mam wyłaczony całkiem nawiew ciepłego powietrza przez wloty przy szybie wali mi bardzo ciepłym powietrzem niewiem dlaczego.

Prosze o pomoc
Tapi
Czytacz

Postprzez mani51 » 30 sie 2008, o 20:34

wyczyść klemy bo może nie łączy na nich a póżniej sprawdź podłączenie masy do silnika to powinna być taka miedziana płaska linka bez izolacji gdzies w pobliżu skrzyni biegów...ja przy wymianie skrzyni zapomniałem to dokręcić i miałem tak jak Ty tzn pstrykało i nic poza tym
mani51
Members

Postprzez dziabi3 » 30 sie 2008, o 21:52

z tym odpalaniem to jak ci kolega napisał ale z tym ciepłym powietrzem to ciekawe

nie wiadomo czy ma związek z tym rozładowywaniem sie aku

zrób test i odepnij aku na noc żeby zobaczyć czy to rozrusznik lub masa sie odłączyła i nie kontaktuje anie masz zwarcie lub coś wałczone co ci aku rozładuje

jak ran to samo będzie sie działo to znaczy ze coś nie kontaktuje bo aku przecież sie nie rozładowało bo było odłączone
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez mani51 » 31 sie 2008, o 08:11

Tapi napisał(a):druga sprawa to nawiew poniewaz gdy mam wyłaczony całkiem nawiew ciepłego powietrza przez wloty przy szybie wali mi bardzo ciepłym powietrzem niewiem dlaczego.

ogrzewanie strefowe :?: :?: niezły patent :-D

a tak poważnie to trzeba sprawdzić przy tych pokrętłach od ogrzewania czy jakaś linka sie nie wypięła a jak nie to po lince do klapki która otwiera i zamyka jakiś kanał i tam szukas czy coś nie urwane
mani51
Members

Postprzez gluszek » 31 sie 2008, o 10:27

Kumpel miał tak w Astrze to wymienił szczotki i normalnie odpala teraz... Troszkę już zużyte były i może u Ciebie też są zjechane...
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
gluszek
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)