Problem z odpalaniem na benzynie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez xc » 3 gru 2010, o 21:17

Witam,

Panowie poruszalem juz dawno dawno ten temat, powiem tak. Na gazie po zalaniu parownika goraca woda pali igla. W przypadku odpalania na benzynie auto wstaje lub tez nie, zalezy od humoru, ale po chwili gasnie i go zalewa, nie reaguje na pedal gazu. Po nagrzaniu, na benzynie jezdzi ale tak wyczuwalnie dziwnie, przerywa go. Filtr paliwa wymieniony, od jakiegos czasu ma nowa pompe paliwa. Ma ktos jakis pomysl? Jakis magik wymyslil, ze jakas czesc jest uszkodzona w przepustnicy, ale ze nie ma do tego czesci zamiennych trzeba kupic uzywke/nowa jak kto woli, ale zanim od sie tego podejmie, to uznal ze cos jest z elektronika od gazu i najpierw gazwonicy maja zrobic gaz zeby on sie za to laskawie zabral. Z drugiej strony gazownicy powiedzieli zeby on naprawil najpierw tamto to oni zrobia gaz i kolo sie zamyka :X ma ktos jakis pomysl? Ewentualnie moze mi kogos polecic? Cokolwiek?

Pozdrawiam..
XC
xc
Czytacz

Postprzez SYLWEEQ79 » 3 gru 2010, o 23:46

mam pytanko czy autko jest na mono wtrysku :?:
SYLWEEQ79
Members

Postprzez xc » 4 gru 2010, o 08:20

Tak, na mono
XC
xc
Czytacz

Postprzez trollu » 5 gru 2010, o 17:31

wtrysk siada? kilka razy się spotkałem z takim czymś, że auto zaczyna źle pracować na benzynie
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez SYLWEEQ79 » 5 gru 2010, o 22:09

wtrysk wtryskiem po zdięciu obudowy bodajże za wtryskiem jest taka płytka przykręcona a 4 śrubki na torxa bodajże 25 albo 20 jest mam mała mębrana ze sprężyną gdy pęknie wacha przelewa się poza wtrskiem i zalewa silnik. bynajmniej taka przyczyna była umnie. sprawdzić nic nie kosztuje
SYLWEEQ79
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)