Problem z odpalaniem

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problem z odpalaniem

Postprzez Dactyl » 25 lut 2013, o 11:09

Witam. Moje problemy zaczely sie w piatek. Kolo godziny 20 ostatni raz bez problemu odpalilem mojego golfa. 4 godziny pozniej juz nie odpalil. Krecil ale nie wchodził na obroty. Na drugi dzien naladowalem akumulator i po włożeniu go pod maske dalej to samo,kreci i nie odpala. Po kilku probach w koncu zalapał. Przejechalem sie troche i pozniej jakby problem zniknał (pewnie za sprawa rozgrzania silnika). Na drugi dzien oczywiscie taka sama sytuacja. Wczoraj wieczorem pożyczyłem od kolegi nowy akumulator ale niestety dziś rano jak chciałem sprawdzić czy pomogło okazało się,że problem dalej występuje. Teraz pytanie do Was. Czego to może być wina ? Swiece? Przewody? Filtr paliwa? Nie mam pojęcia bo jestem totalnym laikiem w sprawie motoryzacji :/ Olej jest świeży i zrobione jest na nim dopiero z 3 tysiace km także to odpada. Przy wymianie był też wymieniony filtr oleju i powietrza. Proszę o radę.
Golf III 1.8 GT z gazem.
Dactyl
Berbeć

Problem z odpalaniem

Postprzez pietrasiak2 » 25 lut 2013, o 13:18

Jeśli wiesz jak wygląda wtyczka od czujnika cieczy chłodącej,to odepnij ,ją na zinmym silniku i próbuj go odpalić.Dodam że Masz paliwo w zbiorniku i słyszysz pompkę paliwa . Wydaję sie mnie że masz problem z tym czujnikiem :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez trojeczkaGT » 25 lut 2013, o 13:19

czemu nie mozecie poczytac jest mase tematow ;/

no do sprawdzenia czujnik temperatury cieczy chlodzacej lub silnik krokowy lub TPS nawala
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Dactyl » 25 lut 2013, o 17:53

Czujnik odpiąłem,kręciłem i dalej to samo :/
Dactyl
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)