Problem z odpaleniem - FILM

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez pietrasiak2 » 16 maja 2012, o 07:02

3. "pompę paliwa" tzn jak ja sprawdzic ? co znia zrobic ?

Zdejmij wężyk z króćca z wtrysku weź jakąś butelkę jak włączysz zapłon to paliwo powinno mocno polecieć ok 2 sek .
1. włączyłem i wyłączyłem czujnik temperatury cieczy chłodzącej , kilka razy uruchomiłem silnik na ciepłym i normalnie odpala (na ciepłym zawsze dobrze odpala!) temp silnika ok ZAWSZE !!

Masz zdjąć wtyczkę i odpalić bez niej na zimnym .
franek1969 napisał(a):5. w przewodzie gumowym do filtra powietrza znalazlem żółtą maź i troche syfu, wyczyściłem, skąd może sie to wziąć ?

a nie jest to przypadkiem wąż od odmy do obudowy filtra? :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez franek1969 » 16 maja 2012, o 08:08

pietrasiak2 napisał(a):

Zdejmij wężyk z króćca z wtrysku weź jakąś butelkę jak włączysz zapłon to paliwo powinno mocno polecieć ok 2 sek .

Sprawdze ! Dzieki !

pietrasiak2 napisał(a):
1. włączyłem i wyłączyłem czujnik temperatury cieczy chłodzącej , kilka razy uruchomiłem silnik na ciepłym i normalnie odpala (na ciepłym zawsze dobrze odpala!) temp silnika ok ZAWSZE !!

Masz zdjąć wtyczkę i odpalić bez niej na zimnym .

Wprowadziłem w błąd. silnik była na samym początku zimny (stał 2 godziny, nie ostygł w 100% a mój problem występuje kiedy to silnik jest całkiem całkiem zimny tzn stoi całą noc !!)
wiec sprawdze to jeszcze na całkiem całkiem zimnym rano .albo jak mi sie uda i nie bede jezdził juz cały dzien to dzis przed koncem pracy ;)

pietrasiak2 napisał(a):
franek1969 napisał(a):5. w przewodzie gumowym do filtra powietrza znalazlem żółtą maź i troche syfu, wyczyściłem, skąd może sie to wziąć ?

a nie jest to przypadkiem wąż od odmy do obudowy filtra? :-) :-) :-)

a no tak może tak być, czyści sie to jakoś ? cały wąż , odma ? czy wystarczy co zrobiłem?

oto zjecie brudnego węża http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/133b081ae76c3e24.html
franek1969
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 16 maja 2012, o 08:13

Nie wiem jaki masz kod silnika , ale w poradach jest czyszczenie odmy dla 1,4 :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez franek1969 » 16 maja 2012, o 08:31

pietrasiak2 napisał(a):Nie wiem jaki masz kod silnika , ale w poradach jest czyszczenie odmy dla 1,4 :-)

zgadza się dzięki, opis innego silnika ale sobie poradze ! Opis

sprawdze jeszcze pompe paliwa :)

[ Dodano: 2012-05-16, 09:44 ]
pietrasiak2 napisał(a):

mam mały problem z lokalizowaniem tego wężyka. mam przerobiony na LPG czy ten wężyk nie bedzie gdzieś indziej ?

gdzie ja go znajde ? czy to może ze spodu??

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2012-05-16, 13:09 ]
wybaczcie ale naprawde mam problem znalezc ten wężyk ? :(

[ Dodano: 2012-05-17, 06:55 ]
naprawde nikt nie jest w stanie mi pomóc ?

[ Dodano: 2012-05-20, 07:44 ]
Czyjnik płuny chłodzącego wymieniony... autko jak nowe :) DZIEKI
franek1969
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)