Witam mój problem kiedyś już opisywałem ale chyba nie dokładnie wiec zaczynam od początku:
film http://youtu.be/_ScRv4epXwk
1. golf3 1,4 pełny wtrysk + sekwencja gaz, samochód zawsze odpala na benzynie a gdy temp silnika osiągnie 35 st. to przełącza się na gaz
2. auto ma problemy z odpaleniem, muszę go kilka razy pokręcić a jak już odpali to zgaśnie (film 33 sekunda), po czym znowu go odpalam, kiedy lekko wcisnę pedał gazu (film 1 minuta 2 sekundy i 1minuta 43 sekundy) samochód znowu gaśnie
3. opisany problem występuje przy włączonym gazie jak i wyłączonym wiec wydaje mi się z e to nie wina instalacji gazowej
4. opisany problem występuje po długim postoju auta
5. zanim wyłączyłem auto to przełączyłem na benzynę (chodziła tak 3 minuty) aby na 100 % auto chodziło na benzynie a nie na gazie (chyba w ten sposób wykluczyłem wadliwa instalacje gazową lub to że gdzieś w tryskach - nie znam się na mechanice;) - zostaje gaz ?)
6. instalacja gazowa nowa 2 miesiące, ogólnie sprawuje się bardzo dobrze
7. przy montażu instalacji wymieniony cały zapłon !! (świece+kopułka+przewody)
8. 2 tygodnie temu wymienione filtr paliwa + rozrusznik
obserwacje:
1. wiem ze mam do czyszczenia/wymiany przepustnice bo mam lekkie opóźnienie przy dodawaniu gazu
2. kiedyś (przed montażem instalacji gazowej) po odpaleniu obroty wskakiwały na 1100 ( tzn włączało sie ssanie czy jakoś tak ) może w tym jest jakiś problem że teraz tak się nie dzieje ??
3. czasami kiedy na dworze jest ciepło to z odpaleniem auta jest szybciej niż na filmie tzn wystarczy 2-3 razy przekręcić kluczykiem i auto już odpala
Proszę o porady !