Problem z odpaleniem...

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problem z odpaleniem...

Postprzez lukasz16100 » 11 cze 2012, o 16:58

Cześć, dziś mnie zaskoczyło moje auto...
Rano 7;30 wiadam do auta chce odpalic a tu nic, kreci kreci i nie odpala (jakby nie mail iskry) próbowałem kilka razy az zrezygnowalem i pojechałem do pracy pozyczonym samochodem o 10 zjawiłem sie zas przy samochodzi i probowałem i nic, o jedenastej też nic cały czas to samo, kreci ale nie zapali, potem jakies dziwne syczenie tez wydostawało sie z pod maski, zrezygnowalem i wrocilem do pracy, gdy wrocilem z pracy godzina 15 wsiadlem sprobowalem zapalic i za pierwszym razem mi sie nie udalo, za drugim razem odpalil i normalnie jezdizl i gasilem i zapalal....
Dodam ze zdażało mi sie już ze samochod sam mi gasł (skazowka tak sama od siebie nagle jakbym zgasil silnik spadala z obrotow i gasl, w jezdzie jak byl samochod to od razu przekrecilem kluczyc i spuscilem ze sprzegla i jechalem dalej (tak jakbym odpalal na popych) gorzej jak to gdzies na skrzyzowaniu bo raz odpali po takiej akcji od razu a nie raz potrzebuje czas az mu sie zache odpalic..
Wymienione byly swiece kable, palec i kopulka..
i nie wiem co mu moze być.. czy to gdzies lapie wilgoc czy cos innego, moze cewka ?
lukasz16100
Czytacz

Problem z odpaleniem...

Postprzez trollu » 11 cze 2012, o 17:09

lukasz16100 napisał(a):cewka

w zeszłym roku to przerabiałem. spróbuj załatwić sobie jakąś na podmianę ale wg mnie na 99% to jej wina
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez pietrasiak2 » 11 cze 2012, o 19:03

Mnie się zdaje że to kostka stacyjki :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez lukasz16100 » 11 cze 2012, o 20:16

No chłopaki to i to już słyszałęm od mojego mechanika, ale szczerze to nie ufam im za bardzo.. wole się pytać na forum i słuchac zdania tym co cos podobnego sie zdarzało :)
dzięki wielkie, teraz musze któąś z tych wad wyeliminować..
Orientujecie się ile kosztuje jaks cewka z tych tańszych do 1,8 75 KM silnik AAM ?
lukasz16100
Czytacz

Postprzez trollu » 12 cze 2012, o 01:04

lukasz16100 napisał(a):Orientujecie się ile kosztuje jaks cewka z tych tańszych do 1,8 75 KM silnik AAM ?

cewki do golfów są takie same, ja dałem coś koło 60zł za chinola chyba (najtańsza) i hula :hyhy:
pietrasiak2 napisał(a):Mnie się zdaje że to kostka stacyjki

jakiś czas temu też zmieniałem kostkę, trochę inaczej wygląda sytuacja jak ona siada
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)