Problem z odpaleniem

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problem z odpaleniem

Postprzez janozbr » 3 lut 2014, o 16:52

Witam. Z powodu ostatnich mrozów i śniegów mój Golf zwariował. Posiadam silnik 1.4 benzyna +lpg. Po odpaleniu za pierwszym razem przystąpiłem do skrobania,zaś silnik zgasł po kilku minutach. Wcześniej grzałem go 2 dni po jakieś 20 min i odpalał bez problemu. Myślałem że zamarzło paliwo, lecz teraz jest na plusie i dalej nie odpala(nawet na przewodach). Kable i swiece wymieniałem latem, jedyne co przychodzi mi do głowy to kopułka bądź cewka zapłonowa. Miał może ktoś taką sytuację?
janozbr
Berbeć

Problem z odpaleniem

Postprzez prezesik » 3 lut 2014, o 23:27

Paliwo dochodzi?
Iskra jest?
Sprawdzałeś, czy silnik odpalił na zdjętej wtyczce z czujnika temperatury? (pod aparatem zapłonowym)
Robiłeś reset ECU?
prezesik
Members

Postprzez krzysiek21 » 4 lut 2014, o 11:20

przyłącze sie do tematu też miałem problem jak był spory mróz ze jak odpaliłem to nie mogłem dodać trochę gazu i ruszyc bo go jak by zalewało bo automatycznie strasznie było czuć benzyną nie wypaloną i trzesło nim tak jak by swieca ale co najlepsze po przejechaniu ze 100 metrów wszystko ustawało i było normalnie zastanawiałm sie nad wyminą swiec ale jest teraz dobrze co radzcie ?
krzysiek21
Czytacz

Re: Problem z odpaleniem

Postprzez mlodystm » 5 lut 2014, o 14:27

janozbr napisał(a):Witam. Z powodu ostatnich mrozów i śniegów mój Golf zwariował. Posiadam silnik 1.4 benzyna +lpg. Po odpaleniu za pierwszym razem przystąpiłem do skrobania,zaś silnik zgasł po kilku minutach. Wcześniej grzałem go 2 dni po jakieś 20 min i odpalał bez problemu. Myślałem że zamarzło paliwo, lecz teraz jest na plusie i dalej nie odpala(nawet na przewodach). Kable i swiece wymieniałem latem, jedyne co przychodzi mi do głowy to kopułka bądź cewka zapłonowa. Miał może ktoś taką sytuację?

Miałem ostatnio taką sytuacje samą , auto zgasło po minucie i już nie odpaliło. Mi pomogło przeczyszczenie reduktora , wszystkich zaworów od gazu w butli i było ok, Dostała się gdzieś wilgoć i nie chciał się otwierać zawór
mlodystm
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)