Problem z paleniem na zimnym na benzynie

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez malapawel » 29 lis 2010, o 12:35

Problem jest tego typu:

opcja 1.
odpalam autko po nocy, na benzynie, dusi sie, tak jakos dziwnie pyka (jakby nie palil na wszystkie gary?), dam wiecej obrotow jest spoko na jakies 10 sek potem dzieje sie znowu to samo, oczywiscie jest to najbardziej widoczne podczas jazdy, raz pamietam ze tak go zamulilo ze zgas, po jakis 10 min jazdy na benz. jest wszystko w porzadku

opcja 2.
odpalam autko z benz. i od razu przelaczam na gaz, wszystko gra, silniczek chodzi jak zloto

problem pojawia sie tylko po dluzszym postoju golfa

przewody i swiece zmienione, obstawiam ze moze to byc kopulka, choc nie jestem pewien i wole sie upewnic, czy moje podejrzenia sa dobre?
malapawel
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: kombi

Postprzez remixxx89 » 29 lis 2010, o 16:53

Witam, mam podobny problem jak kolega. Otóż gdy samochód odpalam na gazie to wszystko działa jak powinno, problem pojawia się gdy odpalam na benzynie następuje spadek obrotów i zgaśnięcie samochodu. Nieraz jak uda mi się odpalić na benzynie to falują obroty. Miałem w wakacje podobny problem, a okazało się że poszła się rypać pompa paliwowa. Czy to nie są objawy zapchanego filtra paliwa bądź kolejnej awarii pompy? Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam P@weŁ
remixxx89
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)