problem z plynem do chlodnicy

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez sweetboy90 » 7 sie 2009, o 09:07

nie wiedzialem gdzie wstawic ten temat a ze mam lpg to dalem tu ;-) wlasnie wrocilem z wakacji i mialem taka przygode... przed wyjazdem dolewalem plynu do chlodnicy i .... nie zakrecilem korka od wlewu :wstyd: skapnolem sie na polowie drogi bo jak stalem w korku zaczelo mi sie dymic z pod maski... :-o :zdziwko: oczywiscie odrazu zjechalem na stacje i uzupelnilem ubytek, weszlo ponad 2 litry, moje pytanie jest takie czy moglo to zaszkodzic mojemu goferkowi :-> w koncu jechalem tak ok 160km, jak wracalem wczoraj to niby nic sie nie dzialo ale wole spytac a podobnego tematu nie moge znalezc :zdegustowany:
sweetboy90
Badacz tematu

Postprzez seb » 7 sie 2009, o 10:11

a temperatura Ci skoczyla bardzo???? w najgorszym przypadku mogla sie uszkodzic uszczelka pod glowica od wysokiej temperatury, ale jesli tak jest dowiesz sie o tym niedlugo, gdy plyn zacznie na dobre znikac pod korkiem oleju bedziesz miec kisiel a z rury wydechowej bedzie ladnie dymic, to najgorszys cenariusz, narazie jezdzic nie martwic sie.
seb

Postprzez sweetboy90 » 7 sie 2009, o 10:17

wlasnie nie, na liczniku temperatura byla taka jak zwykle, wskazowka byla na polowie :-/
sweetboy90
Badacz tematu

Postprzez seb » 7 sie 2009, o 10:28

no to luz, mozesz byc spokojny
seb

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)