No tak ale mógł bym chociaż sprawdzić czy po wyłączeniu ssania bedzie okej ?
Nie mam narazie pieniędzy żeby zrobić to na benzynie a przy okazji pokręciłem wczoraj coś tam przy gazie i ku mojemu zdziwieniu jakas srubka była odkręcona , dokręciłem ją i auto odżyło na gazie , pali na dotyk praktycznie i ma takie samo przyśpieszenie jak na benzynie i zdziwiłem sie bardzo ale pojechałem aż 182kmh na gazie co jest bardzo dziwne bo wcześniej jechałem max 150 przy słabym przyśpieszeniu. A spalanie jest chyba normalne na 15L gazu zrobiłem 155km przy jeździe mieszanej w tym raz te 180kmh
. Na benzynie tylko go rano odpalam i jest fajnie
.
No i teraz sie coś rozwaliło jeszcze bardziej
. Jeźdizłem na gazie 2 dni zrobiłem 300km. Przełączam sobie dzisiaj na benzyne a on odrauz gaśnie , jak bede gazował to strasznie przerywa , z trudem wkręca sie na obroty i wogóle , Silnik zapala na dotyk. Czy to coś bardzo poważnego ? A i czy jeśli z przymusu bede odpalał tak przez miesiąc silnik rano na gazie to nic mu sie nie stanie ? Silnik po remoncie całkowitym , zrobiłem dopiero 8tys km od remontu.
[ Dodano: 2008-12-03, 18:28 ]Witam rozwiązałem sam problem z benzyną !
Wjechałem do garażu i zaczełem wszystko po koleji odłaczać i sprawdzać co sie dzieje. Aż wkońcu odłaczyłem coś o nazwie LAMBDA GAS BRC . Po odłączeniu tego zgasły kontrolki od gazu i od benzyny na tym przełączniku , odpalam a on ładnie sobie pracuje na benzynie , nic nie przerywa nic nie trzęsie i wogóle wsio git. Zrobiłem z 30km no i postanowiłem zresetowac komputer bo tak lekko jak by przerywał przy 2,5tys obrotach. Odłączyłem klemy na 35minut , podłaczyłem , odpaliłem , silnik pracował aż 2 razy włączył sie wentylator , po czym zgasiłem i na przejeżdzke. Silnik pracuje jak nowy , ma kopa i kulturalnie chodzi. Zaczeło działac ssanie , na zimnym obroty ma ok 1200-1300 a na ciepłym równe 900. Jesli macie coś nie tak z benzyna spróbujcie sprawdzić
Ja to odłączyłem na stałe ponieważ na gazie niechce jeździć , pewnie jak by to coś wymienił to i na tym i na tym byłoby git. Pzdr