Moderator: Moderator
B1elu napisał(a):Witam wszystkich Mianowicie mam następujący problem z moim golfem 1.8 94r. Ostatnio mam kłopoty z przełączaniem LPG na benzynę. Był taki czas gdy bez problemu odpalał na benzynie, przełączał na gaz. Teraz gdy przełączę na benzynę silnik gaśnie/nie odpala. Nie słychać pompki paliwa. Na początku winą obarczyłem przełącznik i wymieniłem go na nowy, lecz problem pozostał. Dodam, że przez ostatnie kilka dni jeździłem bez problemu na benzynie z tego wnioskuję że pompka paliwowa jest sprawna. Czy są możliwe jakieś przerwy na obwodzie ? Proszę o pomoc gdyż chciałbym uniknąć niemiłej sytuacji gdy zabraknie mi w butli LPG
pietrasiak2 napisał(a):Sprawdź bezpiecznik nr 18 on jest od pompki to raz a dwa zobacz czy nie masz przerwy w obwodzie i trzy może manipulator PB/LPG wysiadł i nie przełącza .
trojeczkaGT napisał(a):najczesciej na widoku i pod reka i posiada diody swiecace powinien byc w okolicy kierownicy
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości