problem z przyśpieszaniem na zimnym, szarpie, dusi.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez tomekm » 26 paź 2009, o 16:05

witam, mam golfika 1.6 Cl z 96 roku. Wielopunktowy wtrysk, LPG sekwencja. Pisze o instalacji ale ona winy za poniższe problemy nie ponosi... Na zimnym silniku podczas przyśpieszania można odczuć jakby coś mnie przytrzymywało a nawet hamowało, przy tym brak mocy i nie równomierne przyśpieszanie, szarpanie. Auto jest słabe, podczas ruszania gdy nie dodam więcej gazu(ponad 2k) to czasami nie ruszę i zgaśnie. Sam odgłos z tłumnika można porównać do traktora a na ciepłym silniku idzie równo i basowo. Przejadę 2 czy 3 km i wszystko jest ok. Na ciepłym silniku działa wszystko bez zarzutu. Dodam że jest to przy jeździe na Pb a nie na gazie. Na gazie tego nie zauważyłem bo gaz przełącza mi się jak silnik jest już ciepły. Co to może być??? wymieniłem czujnik temperatury, filtr powietrza, palec w kopułce, przeczyściłem przepustnice i niestety dalej problem jest ten sam:( aha no i VAG nic nie wykazał... Co myślicie???
MOJA FUUURKA:)
tomekm
Czytacz

Postprzez pablomed » 26 paź 2009, o 22:11

Jest jeszcze czujnik temperatury powietrza, może on zaszwankował, VAG może nie wykazać tej usterki. Trzeba go znależć i zmierzyć mu opory omomierzem, normy będą takie jak do czujnika płynu, czyli 2-3 komy na zimnym i 200-300 omów w temp. ok. 90 stopni
pablomed
Members

Postprzez radek1919 » 31 paź 2009, o 20:15

Ja mam takie same problemy na gazie przy przyspieszeniu szarpie dosyć znacznie na benzynie silnik po uruchomieniu skacze na obrotach wymieniłem aparat zapłonowy przewody świece nie wiem kompletnie co to może być proszę o pomoc :?:

[ Dodano: 2009-10-31, 19:16 ]
mam golfika 1.6 Cl z 96 roku. Wielopunktowy wtrysk, LPG sekwencja
rado
radek1919
Czytacz

Postprzez tomekm » 1 lis 2009, o 13:35

znacie jakiegoś elektromechanika godnego polecenia z bielska, czechowic i okolic???
MOJA FUUURKA:)
tomekm
Czytacz

Postprzez 12romanno » 25 lis 2009, o 20:50

witam polecam w katowicach.. troche daleko... tez miałem takie problemy . po dwuch dniach jest oki ..wymiana sterownikow i jakis tam kabelkow polecam :-D
romanno
12romanno
Berbeć

Postprzez Lampo » 26 lis 2009, o 13:46

sprawdź jeszcze przepływke
ona tez moze być winna takiemu zachowaniu twojego autka
Lampo
Gaduła

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)