Problem z przyśpieszaniem

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez krzysiek21 » 17 mar 2013, o 23:29

Mam taki problem że samochód nie chce mi przyspieszać na gazie na benzynie jest dobrze. Muszę dodawać delikatnie gazu bo jak wcisnę bardziej to samochód zaczyna zwalniać i szarpać ale jak przekroczy 3.500 tyś/obr to wciskam pedał gazu do końca i wtedy ładnie przyspiesza i jest dobrze. Oczywiście Membrany filterek gazu wymieniony. byłem też na regulacji gazownik powiedział mi że sonda lambda nie działa po oględzinach się okazało ze przewód masowy był przerwany wiec to zrobiłem dodam że jak podłączył pod komputer to przestawiał coś w ilość kroków silniczka krokowego z 85 bodajże na 75 no i po tym własnie samochód mi dziwnie przyśpiesza. No ale oczywiście spalanie się zmniejszyło bo było o wiele większe ale i tak jeszcze za dużo pali niż przed wymianą membran.
krzysiek21
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 18 mar 2013, o 08:14

Ja bym dostał się jeszcze raz do tej membrany w parowniku , bo albo jest źle założona albo wadliwa lub sprężyna źle się ułożyła . Masz tu może filmik o regeneracji :
http://forum.samnaprawiam.com/regenerac ... vt3502.htm
pietrasiak2
Members

Postprzez krzysiek21 » 21 mar 2013, o 22:25

ale jak na początku wszystko złożyłem i jezdziłem to było dobrze tylko za duzo paliła wiec pojechałem na regulacje i po tym własnie samochód tak zaczął chodzic
krzysiek21
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)