Problem z rozruchem na zimnym silniku golf gti 2.0 2E

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez matek07 » 4 lip 2013, o 17:07

Witam otóż mam problem z moim gofrem taki że na gazie jak chce go zapalić to jak załapie odrazu gaśnie , mało tego jak chodzi przez chwile skaczą mu obroty od 200-900 i też potrafi zgasnąć , potem jak go wkręcę na obroty, potrafi stanąć trzymając 2500-3000 tyś obrotów. Lpg jest z gas lambdem brc, już z 10 lat w moim golfie , a przebieg 280 tyś. Czasem walnie też sobie w dolot, naprawdę pierw sporo przeczytałem i szukalem i nic nie pomaga , przepływomierz czyszczony działa brzęczy psztyka , też przewody podciśnienia są ok, jedynie wąż od odmy mam w kiepskim stanie i tu pytanie czy to może mieć jakiś wpływ, cewkę kable ma powymieniane, świece też, sciągałem też blaszki z kabli bo miałem wrażenie że jest przebicie, także ustawiałem zapłonem bo pomału wkęcał się na obroty już naprawdę ne wiem co go boli i proszę o pomoc bo mi sił brak .... Pozdrawiam
matek07
Berbeć

Postprzez tede gti » 4 lip 2013, o 20:57

A czemu mie odpalasz na benie??
tede gti
Czytacz

Postprzez matek07 » 4 lip 2013, o 22:44

na benzynce nie wiem czy wtryski padły czy co ... ale tez strasznie kolacze silnik i nie równo pracuje , no i może fakt ze jestem młody a poprostu lubie golfy gti sprawia że 2 litrowka zazwyczaj widzi gaz a żadziej benzynę :)
matek07
Berbeć

Postprzez pablomed » 5 lip 2013, o 15:18

matek07, od strzałów pada przepływomierz, robią się nieszczelności w dolocie więc to masz najpierw do sprawdzenia wszystko opisane jest na forum.
Co do samego odpalania, zawsze jakis klopot mniejszy lub wiekszy jest jeśli sie odpala na LPG, ale jesli reduktor nie był regenerowany lub zmieniany to musisz to zrobić, po tym odpalanie na LPG bedzie znacznie łatwiejsze.
pablomed
Members

Postprzez matek07 » 5 lip 2013, o 15:31

w przyszłym tygodniu spróbuję na szrocie odnaleźć sprawny przepływomierz, no i obudowę od filtra , gdyż pękła. Parownik mam jeszcze po poprzednim aucie także jak włożę to dam znać czy pomogło i ewentualne dalsze problemy opiszę.
matek07
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)