Problem z sekwencją.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problem z sekwencją.

Postprzez Andrej » 13 lis 2012, o 22:53

Siemaneczko.
Mam od paru dni pewny problem a mianowicie zaczyna mi szwankowac instalacja w moim pieknym golfie. A mianowicie 1 problem to jest tego typu że na niskich obrotach faluje, a gdy stoimy np w korku to zaczyna się jazda. A mianowicie moduł który pokazuje nam ile gazu zostało oraz czy został przełączony na benzynę zaczyna się włączać i wyłączać tak jak by coś się z instalacja stało. Albo sam z siebie przełącza się z gazu na benzynę lub odwrotnie byłem tydzień temu na regulacji i pomogło dosłownie na tydzień i nie wiem co już jest w tym nie tak. Chłopaki na gazowni powiedzieli że już powoli kończy się żywotność parownika. Ale nie wydaję mi sie żeby to było spowodowane tym.
Andrej
Berbeć

Problem z sekwencją.

Postprzez trollu » 14 lis 2012, o 02:14

a ile nalatane już na gazie? może jednak się nie mylą?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez pablomed » 14 lis 2012, o 10:14

Powinni ci to gazownicy okreslić konkretnie po sprawdzeniu czujników ciśnienia i filtrów ale to jest bardzo możliwe. Parowniki wytrzymują mniej jak 100 tysięcy
pablomed
Members

Postprzez Andrej » 14 lis 2012, o 11:29

zakładany był 5 lat temu więc ma nalatane około 100 tyś. Tylko problem jest tego typu że poprzedni własiciel nie jezdził na gazownie i nie kontrolował w jakim to jest stanie.
Andrej
Berbeć

Postprzez pablomed » 14 lis 2012, o 12:48

Andrej, to niema wątpliwości, musisz instalkę doinwestować bo warto. Pewnie sam tego nie zrobisz więc trzeba bedzie pojechac do konkretnego zakładu LPG i poprosić o solidny przegląd: zmiana filtrów, reduktora, niewykluczone że listwy wtryskowej i dopiero potem regulacja. Oczywiście rzecz jest do zrobienia samodzielnie najwyżej do speców na regulację jechać.
pablomed
Members

Postprzez Andrej » 14 lis 2012, o 14:53

To że doinwestować to się z tym liczę. Sam w tym grzebać nie będę bo nigdy przy gazie nic nie robiłem więc wole to zostawić. A może znacie jakąś dobrą gazownie w Olsztynie i polecicie coś ?
Andrej
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)