Witam!
Dopiero zarejestrowałem się na tym forum, także proszę o wyrozumiałość. Od stycznia mam golfa 3. Dwa razy, mniej więcej w miesięcznym odstępie czasowym miałem problemy z zapaleniem samochodu. Kręcił, kręcił, kręcił... i nic. Za radą kumpli zgodziłem się na krótkie holowanie mojego golfa. Stacyjka włączona, "dwójka" wbita i ruszamy lekko puszczając sprzęgło - auto zapaliło. Od tego momentu bez problemu działał zapłon. Aż pewnego dnia sytuacja się powtórzyła. Znowu linka i auto pali, jeździ bez problemu.
Wczoraj jednak w czasie jazdy przy zmianie biegów, gdy był "luz" nagle zaczęły podnosić się obroty. Przyznam, że spanikowałem i wyłączyłem silnik. Ztoczyłem się na pobocze i auto już nie zapaliło. Kumpel przyjechał i pociągnął golfa. Od tej pory pali.
Jaki jest koszt silnika krokowego do wv golfa 3 / 1994r. / silnik 1.6 ABU / 75kM ?
Gdy dzwoniłem do hutrowni motoryzacyjnych to ceny zaczynały się od 220zł do 350zł.
Na allegro silniki krokowe są za max 70zł - http://allegro.pl/listing/listing.php?string=silnik+krokowy+golf+3+iii&search_scope= . Co robić? Czy są jakieś różnice oprócz firmy, która produkuje silniki krokowe? Czy warto kupić na allegro? Czy wszystkie pasują?