PROBLEM Z SILNIKIEM NIE ODPALA

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez robson1983a » 3 lis 2012, o 12:01

witam
mam nadal problem z moim golfem mianowicie chodzi o to że nie chce odpalić kręcić kręci ale nie odpala ,sprawdziłem pasek rozrządu jest okey sprawdziłem świece iskra jest ,sprawdziłem również pompkę paliwa i ta działa bez zarzutu a on odpalić nadal nie chce co może być przyczyną pomocyyyyyyyyyyyy
robson1983a
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 3 lis 2012, o 15:04

A monowtrysk sprawdziłeś?Napięcie dochodzi do niego? :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez robson1983a » 3 lis 2012, o 15:30

a jak to sprawdzić bo tego nie wiem
robson1983a
Berbeć

Postprzez Pixi » 8 lis 2012, o 15:08

pietrasiak2 napisał(a):A monowtrysk sprawdziłeś?Napięcie dochodzi do niego? :-)

Jak to sprawdzić ? bo mój problem jeszcze istnieje teraz miałem chwile wolna i sprawdziłem pompkę to nie jest winna pompki. Benzyna normalnie dochodzi jak ściągnąłem wężyk i ciśnienie jest dosyć dosyć, zanika gdzieś dopiero gdzie dochodzi nie wiem jak to sie tam nazywa. ktoś mi mówił coś o wtryskach czy to coś w tym kierunku czy jakiś inny. akumulator miałem wyłączony na cały dzień i nic coś takiego nie pomogło :) jak się pochyliłem tam gdzie wpada benzyna to słychać jakieś cykanie czy coś w tym stylu czyli energia dochodzi a jak odkręciłem pokrywę tam gdzie idzie powietrze pokazany obrazek ( tam jest ze znaczkiem vw) to tam było powiedzmy całe ulane ben - olejem czy coś w tym stylu ....

FOTKA

proszę o jakieś podpowiedzi :) z góry dziękuj
P i x i
Pixi
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 8 lis 2012, o 15:20

Pixi napisał(a):to tam było powiedzmy całe ulane ben - olejem czy coś w tym stylu ....

sprawdź na wtyczce wtrysku czy masz napięcie bodajże 5V jak masz obudowę zdjętą i czy jak kręcisz to wtrysk rozpyla paliwo :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez Pixi » 8 lis 2012, o 16:07

pietrasiak2 napisał(a):
Pixi napisał(a):to tam było powiedzmy całe ulane ben - olejem czy coś w tym stylu ....

sprawdź na wtyczce wtrysku czy masz napięcie bodajże 5V jak masz obudowę zdjętą i czy jak kręcisz to wtrysk rozpyla paliwo :-)

Czy rozpyla... czyli jak obudowę mam zdjęta to normalnie powinienem to zobaczyć ? bo jak patrze na ten wtrysk to widzę tam jakąś przepustnice do której nie widziałem ze by coś wpadało... ale dla pewności sprawdzę jeszcze raz. a przepuśćmy ze nie rozpyla, co wtedy ? drogi jest koszt wymiany tego?? samemu to wszystko zrobię i z małą pomocą twoją :D czy już potrzeba mechanika ??
P i x i
Pixi
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 8 lis 2012, o 16:14

Wciśnij gaż do dechy i jak kręcisz rozrusznikiem powinien wtryskiwać.JAK nie to może wtrysk się zawiesił zatarł lub szmelc jest.Może wystarczy go odkręcić ,przemyć,ale z paliwem tzn pompą musisz być na bank pewien ze daje książkowo :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez Pixi » 8 lis 2012, o 17:04

pietrasiak2 napisał(a):Wciśnij gaż do dechy i jak kręcisz rozrusznikiem powinien wtryskiwać.JAK nie to może wtrysk się zawiesił zatarł lub szmelc jest.Może wystarczy go odkręcić ,przemyć,ale z paliwem tzn pompą musisz być na bank pewien ze daje książkowo :-)

a jak go odkręcę nie będę miał problemu z ustawieniem go czy coś w tym stylu ?? jak nie to jutro albo jeszcze dziś to sprawdzę. no jak ściągłem ten wężyk zatkałem go palcem i przekręcił mi brat zapłon to ciśnienie było takie ze nie było lekko utrzymać tego.. po chwili po trochu popusciłem to wytryskało trochę tego... jutro napisze albo jeszcze dziś jak dam rade a jak nie to oddam go do mojego mechanika chociaż bym nie chciał się bawić w dodatkowe koszta bo coś czuje ze będzie trzeba go wymienić rocznik auta robi swoje :)
P i x i
Pixi
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 9 lis 2012, o 09:29

A wtrysk sprawdziłeś? podaje? :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez Pixi » 10 lis 2012, o 10:44

pietrasiak2 napisał(a):A wtrysk sprawdziłeś? podaje? :-)

Temat uważam za zamknięty autko jeździ na ben i na gazie. Problem polegał na jakimś przekaźniku, został wyczyszczony i na razie wszystko w porządku :) Dziękuje wszystkim za pomoc a naj bardziej Tobie Jarek ;) pZdR
P i x i
Pixi
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 10 lis 2012, o 20:31

Ale napisz na czym polegał problem ? Co było naprawione /poprawione/ wyczyszczone/?????Przecież po to jest to FORUM . Żeby potomni wiedzieli co NASZYM WV typu MK 3 dolegało . :-)
Pozdro
J.P
:-) ;-)
pietrasiak2
Members

Postprzez mateusz_918 » 10 lis 2012, o 20:40

zakładam ze odezwie sie jak znów zkadzi autko ;)
mateusz_918
Gaduła

Rocznik: 96
Silnik: 1.9 AFN
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)