PROBLEM Z SILNIKIEM NIE ODPALA

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

no wlasnie...

Postprzez Szantynka » 27 lis 2012, o 12:48

chlopak sobie auto naprawil, a ja ciagle mam usterke w swoim golfie i moze jego info na teat przekaznika by mi pomoglo:( ah.... bo u mnie (napisalam zreszta osobny post) dziala pompka, dziala wtrysk, niby wszystko jest, zaplon iskra, itp a jednak auto jakby nie dostawalo benzyny i nie odpala. juz mi rece opadaja:(
Szantynka
Czytacz

no wlasnie...

Re: no wlasnie...

Postprzez netka22 » 27 lis 2012, o 16:10

Szantynka napisał(a):chlopak sobie auto naprawil, a ja ciagle mam usterke w swoim golfie i moze jego info na teat przekaznika by mi pomoglo:( ah.... bo u mnie (napisalam zreszta osobny post) dziala pompka, dziala wtrysk, niby wszystko jest, zaplon iskra, itp a jednak auto jakby nie dostawalo benzyny i nie odpala. juz mi rece opadaja:(

immobiliser masz? możliwe, że to to. albo czujnik halla
netka22
Czytacz

Postprzez Szantynka » 27 lis 2012, o 16:18

immo dzisiaj sprawdzimy, bo po 4 dniach szukania nic nie skutkuje, niby powinnam miec bo to 97 rocznik, ale trzeba to sprawdzic, czujnik halla tez zobaczymy. mysle jeszcze nad przelącznikiem od gazy, czy aby nie szwankuje, albo w ogóle cala instalacja moze jest źle zalożona. a tak to ja pomyslów już nie mam:(
Szantynka
Czytacz

Postprzez robson1983a » 27 lis 2012, o 16:29

a u mnie jak odpalam golfika to tak ostro pachnie benzyna ze sie nie da wytrzymac co moze byc przyczyna :-)
robson1983a
Berbeć

Postprzez Szantynka » 27 lis 2012, o 16:41

u mnie tez wrecz "wali" benzyna, od dluzszego czasu to zauwazylam, ale auto jezdzilo i ODPALAO bezproblemowo - tzn musialam ze 2-3 razy krecic go, ale nie wiecej. teraz to mi wali benzyna bo pompke sprawdzalam ponownie, ale wczesniej juz byl zapach. u mnie moze byc przyczyna peknieta oslonka pompy paliwowej, a u Ciebie nie wiem :)
Szantynka
Czytacz

Postprzez netka22 » 27 lis 2012, o 18:30

Szantynka napisał(a):immo dzisiaj sprawdzimy, bo po 4 dniach szukania nic nie skutkuje, niby powinnam miec bo to 97 rocznik, ale trzeba to sprawdzic, czujnik halla tez zobaczymy. mysle jeszcze nad przelącznikiem od gazy, czy aby nie szwankuje, albo w ogóle cala instalacja moze jest źle zalożona. a tak to ja pomyslów już nie mam:(

to sprawdź, sprawdź :) bo u mnie właśnie to się okazało przyczyną po podłączeniu do komputera, a całkowicie bym się tego nie spodziewała z początku jak się to zaczęło dziać, a nie powiem.. jest to dość denerwujący problem. ;)
netka22
Czytacz

Postprzez Szantynka » 27 lis 2012, o 21:29

nie mam immo, najbardziej zastanawia mnie dlaczego popma paliwa podaje paliwo na slabym cisnieniu, czujniki maja prawidlowa moc (12 volt) ale mimo to pompa zamiast "sikac" paliwem to ledwo nim tryska. ma ktos jakies pomysly??
Szantynka
Czytacz

Postprzez Paweu » 27 lis 2012, o 21:41

Szantynka napisał(a):nie mam immo

rozbierz obudowę kluczyka upewnij się że nie ma tam pastylki .. ;p

może pompa jest przytara i przez to podaje słabe ciśnienie..
Paweu
Members

Rocznik: 1111
Silnik: 0.8
Paliwo: CNG
Nadwozie: cabrio

Postprzez Szantynka » 27 lis 2012, o 22:07

pompe nawet nowa kupilam i tez podaje na slabym cisnieniu...
Szantynka
Czytacz

Postprzez mateusz_918 » 28 lis 2012, o 21:53

kupiłeś pompę do 1.6 75 koni ?? co to znaczy ledwo tryska leci tak że scieka po węzyku czy sobie jakos tam sika dalej

[ Dodano: 2012-11-28, 21:05 ]
KUPIŁAŚ ;-)
mateusz_918
Gaduła

Rocznik: 96
Silnik: 1.9 AFN
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Szantynka » 29 lis 2012, o 01:28

PO PIERWSZE JESTEM DZIEWCZYNA!!!!!!.... tak kupilam nowa pompe i ona ledwo tryska, no jest fatalnie, ma sporo ponizej 1 bara. stara pompka takze slabo podaje ale mimo to lepiej niz nowa. patrzylam nawet czy moze w zbiorniku paliwa jest jakas czesc, ale nic nie ma. to bardzo dziwne bo skoro dwie pompy podaja paliwo a wlasciwie ledwo nim pryskają to nie wiem gdzie moze tam byc problem. Chyba nie w obudowie pompki? reszta tam jest ok, napiecie itp.
Szantynka
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)