Problem z silnikiem

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problem z silnikiem

Postprzez radziakrts » 3 kwi 2010, o 08:38

Witam.Mam problem ze swoim golfikiem mianowicie wczoraj rano jeździłem wszystko ok. Później chciałem jechać zatankować a tu pokazuje mi na liczniku kontrolkę od oleju to mówię doleje chociaż wcześniej jak jechałem nie pokazywało no więc dolałem. A pod samochodem nie było żadnych plam.I pojechałem na Stacje i myślałem że zaraz zgaśnie kontrolka a tu lipa nic w końcu samochód zaczął tak głośniej chodzić jak diesel prawie. Płyn chłodniczy jakby się podniósł o 3 cm, wskazówka paliwa na liczniku jakby też. Od czego to jest oleju dolałem o co chodzi dzięki z góry za odpowiedzi. Pozdrawiam
radziakrts
Czytacz

Problem z silnikiem

Postprzez Goral1985 » 3 kwi 2010, o 09:58

Jezeli podniusl ci sie poziom plynu chlodniczego to wyglada na uszczelke pod glowica!!!!! Zobacz czy na bagnecie nie ma sladow plynu,i czy w zbiorniczku wyrownawczym nie ma plamek oleju!!!!!!!
A silnik nie stracil na mocy???? nie pali gorzej???
Goral1985
Badacz tematu

Postprzez radziakrts » 3 kwi 2010, o 12:21

Powiem tak nie wiem czy stracił bo w ogóle jak odpala to jak naciskam sprzęgło to gaśnie. A od uszczelki by tak głośno chodził??
radziakrts
Czytacz

Postprzez Goral1985 » 3 kwi 2010, o 17:51

Nie zawsze ale czasem sie zdarza ze glosno chodzi!!!! Ja stawiam na uszczelke pod glowica!!!! Zobacz jaki kolor jest plynu do chlodnicy w zbiorniczku wyrownawczym :-|
Goral1985
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)