problem ze wskażnikiem poziomu lpg

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez czarnuch14755 » 9 paź 2011, o 11:52

jak w temacie licznik od poziomu LPG w butli pokazuje mi cały czas że mam pół butli i w ogóle się nie przesuwa i mam pytanie czy mogę na to sam jakoś poradzić czy konieczna jest wizyta u gazownika???
ŚPIESZ SIĘ POWOLI
czarnuch14755
Berbeć

Postprzez pablomed » 9 paź 2011, o 13:12

czarnuch14755, powinieneś poszukać temat wielokrotnie poruszany. Wskaźniki poziomu LPG sa na tyle niedokładne że w ogole nie ma sensu na nie patrzyć i ich montować, jeździć wyjeżdżając gaz do końca potem na benzynie do najbliższej stacji LPG. A jeśli koniecznie chcesz mieć ten gadżet to sprawa nie jest całkiem prosta, ponieważ wskaźnik poziomu (czy też diody na przełączniku zależy co tam masz) - muszą współgrać z czujnikiem który jest na butli przy wielozaworze - jest kilka standardów. Możesz popatrzeć na ten czujnik może się zawiesił spadł czy coś w tym stylu i sam sobie poradzisz.
pablomed
Members

Postprzez trojeczkaGT » 9 paź 2011, o 14:25

czarny polecam zatankowac full lpg raz pojezdzic do konca zobaczyc ile przejedzie na pelnej butli i potem tankowac do pelna i zostawiac sobie margines bledu na 20 km i dalej tankowac do pelna.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)