problemy z ćiśnieniem oleju

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez yahara » 19 lip 2012, o 16:36

Golf 3 1.8 benzyna + LPG

Witam mam problem z ciśnieniem oleju. Wymieniłem już olej 15W/40 Castrol i filtr oleju, miskę olejową (była wgnieciona) pompę oleju, i czujniki od ciśnienia oleju które są tam gdzie filtr oleju. Myślałem że po wymianie tego wszystkiego wszystko się uspokoi a tutaj cały czas ten sam problem.

Jak jade i mam na liczniku 85-90 km/h czylij powyżej 2000obr to włącza się i piszczy kontrolka oleju. Na zimnym silnku wszsytko jest ok moge jechac nawet 100km i więcej a jak sie rozgrzeje silnik i olej powyżej 70 stopni to zaczyna piszcześ kontrolka. Może to być wina oleju?

Wymieniłem czujniki oleju bo słyszałem ze to może być też ich wina. Wymieniłem dwa odrazu mam brązowy (bliżej bloku silnika) biały (bliżej chłodnicy) może czujniki są źle wkręcone nie na tych miejscach albo kabelni do nich pomylone?

Chyba ze jeszcze gdzieś jest jakiś czujnik odpowiedzialny za ciśnienie oleju do silnika? Albo poprostu silnik potrzebuje mały remoncik juz?

Miał ktoś podobny problem proszę o pomoc!!!!
yahara
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 19 lip 2012, o 17:07

Proponuje zmierzyć ciśnienie manonetrem wtedy będzie wszystko jasne :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez trollu » 19 lip 2012, o 19:40

pietrasiak2 napisał(a):Proponuje zmierzyć ciśnienie manonetrem wtedy będzie wszystko jasne

x2
będzie wiadomo chociaż jakie masz ciśnienie. teraz to można gdybać, że cześci które masz założone są wadliwe itp.
co do oleju to czemu 15w40? silnik żre olej?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez yahara » 19 lip 2012, o 20:04

Właśnie nie wlałem taki bo jak kupowałem to takim olejem był zalany więc nie zmieniałem juz. Też myśle ze może zaleje 10W40 chyba nic się nie powinno stać ?

[ Dodano: 2012-07-20, 20:26 ]
Tak mam czujniki ustawione biały kabelek do białego czyjnika a niebieski do brązowego. Nie wiem czy tak jest dobrze może ktoś ma inaczej?
Obrazek
yahara
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)