Problemy z LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Problemy z LPG

Postprzez Spoksik » 22 lis 2013, o 19:24

Witam. Panowie, mam taki problem z gaziorem. Chodzi mi dokładnie o to że: Podczas wyprzedzania na gazie delikatnie przerywa, ale kiedy przełącze na pb zaczyna wtedy przyspieszać aż miło. nastepne to kiedy odpuszczam noge z gazu to zaczyna przerywać.... poszarpywać. Ogólnie samochód na gazie jest bardziej zamulony. Co może być powodem?

Oczywiscie świece, kable, kopulka, palec powymieniane. Filtry tak samo.
Spoksik
Czytacz

Problemy z LPG

Postprzez pablomed » 23 lis 2013, o 19:15

tylko i wyłącznie kwestia usterki w instalacji gazowej. czyli zużyty reduktor albo konieczność ponownej regulacji.
pablomed
Members

Postprzez Szheyk » 27 lis 2013, o 23:16

Posprawdzaj wszystkie połączenia przy akumulatorze które są od gazu. Na klemach po odkręcaj papierek w rękę i jazda , jak przeczyścisz to następnie musiałbyś jechać do naprawdę dobrego gazownika . U mnie było podobnie i spalanie było duże.
Szheyk
Badacz tematu

Postprzez zebe » 9 gru 2013, o 23:20

U mnie przy podobnych objawach winna było złe strojenie, dopiero gaziarz mi to ustawił jak trzeba, bo poprzedni robotę zepsuł.
zebe
Berbeć

gaz

Postprzez Sloniu318 » 10 gru 2013, o 22:44

witam mialem ten sam problem, podpowiem ci ze chodzi o regulacje reduktora, musisz sobie podjechac do gazownika, dodatkowo wymienic filtr powietrza i problem ustepuje. koszt za regulacje od 70 zl
Sloniu318
Berbeć

Postprzez kapral121 » 10 gru 2013, o 22:59

Miałem takie same objawy... Jak przyśpieszalem i wciaskalem gaz w podłogę to auto zamulało... Polecam dobrego gazownika... Bo ostatnio byłem u "taniego Mietka" Tak mi wyregulował gaz że mialem spalanie 20 l na stówkę... Potem chciał zmienić mi reduktor... Pojechalem w końcu do renomowanego w Łodzi gazownika 80 dyszek i autko zbiera się jak należy :) No i spalanie 9-10 w mieście - całkiem przyzwoicie...
kapral121
Berbeć

Postprzez Nelson » 14 gru 2013, o 21:28

;-) witam , wyczyscic reduktor samemu zadna filozofia od spodu jest srubka odkrecic ja cienki precik tam wcisnac i szlam sam splynie , powinno pomoc nie zawsze to jest kwestia regulacji a poprostu syfu ktory sie zbiera a raz na jakis czas trzeba wyczyscic wtedy bedzie znaczna poprawa w jezdzie :hyhy: pozdrawiam
Gofer......:D
Nelson
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)