Problemy z odpalaniem na zimnym silniku

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez mateo19 » 23 gru 2011, o 21:47

Witam koledzy. posiadam golfa 1.6 dodam ze auto jest garażowane więc:
gdy auto jest niepalone z 4 godz to jest problem z odpaleniem, mianowicie przekrecam kluczyk na zapłon wszystko gra, pale i jest takie zadławienie, gdy przekręcę drugi raz kluczyk na zapłon i odpalam to odpali z dodaniem gazu, ale ostatnio coś sie dzieje. Bo juz nawet nie chce za drugim razem zapalić i gdy próbuje za trzecim do akumulator już pada. Byłem z tym u miechanika wytłumaczyłem mu, gdy odbierałem auto powiedział ze przepustnice przeczyścił i wziął 50 zł ;/, ok po 5 godz chce odpalic golfa i dalej za 1 razem nie łapie tylko to zadławienie, za 2 razem dopiero, dodam ze gdy auto jest ciepłe to pali ok. POMOCY KOLEDZY :(
mateo19
Berbeć

Postprzez prezesik » 23 gru 2011, o 22:03

- przeczyscic styki akumulatora i klemy
- brak masy ( rozrusznik w trakcie startu pobiera b. duzo pradu, wiec musi miec porzadny styk na kablach )
- wyczyscic styk (+) na grubym kablu przy rozruszniku ( odkrecic i wyczyscic papierem sciernym )
- slaby akumulator ( uzupelnic wode w elektrolicie i naladowac 10h )
- do wymiany szczotki w rozruszniku
prezesik
Members

Postprzez pudzian1981 » 10 sty 2013, o 14:29

witam. czy moglbymi ktos pomoc z moim golfem po nie wiem co mu dolega nie moze odpalic na zimnym silniku jakby chcial a nie moze na pedal gazu tez nie reaguje tak jakby sie dusil
pudzian1981
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 10 sty 2013, o 14:50

Wypnij wtyczkę z czujnika cieczy i sprobuj jak nie to będziemy radzić :-)
pietrasiak2
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)