problemy z przełączaniem na LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez ci-nek » 12 maja 2013, o 23:45

Witam

Od jakiegos czasu mam problem z przełaczaniem na gaz. Na zimnym silniku, po przełączeniu na LPG jakby nie dostawał mieszanki i gaśnie. Silnik troche sie nagrzeje i potem przełacza bez problemu.

Mixer ma rok i wyglada podobnie:

http://autogaz-market.com.pl/images/par ... MK.ELE.jpg

ostatnio rozkreciłem zaworki, ten przy filtrze na pewno czysty, filtr również czysciutki (~8 tyś km) , tego drugiego nei dałęm rady wyjąć, wiec zostawiłem zeby nei zepsuć.

Ma ktos pomysł o co chodzi?
ci-nek
Gaduła

Postprzez endru » 13 maja 2013, o 14:54

A jaka instalacja bingo M czy cos innego? Moze byc jelsi jest sterownik to ze zlapal zwisa i nie chce zalapywac czasami a jesli na srube to regulacja sie klania zapewne :)
Golf 3 1.4 (ABD - 1H1) zagazowany
endru
Czytacz

Postprzez Nati712 » 13 maja 2013, o 16:26

tez mam tak samo, gazownik powiedzial mi ze musi chwile pociagnac na bezynie zeby w parowniku sie paliwo rozprezylo i nic na to nie poradzi musi sie nagrzac latem z kolei jak zostawisz go na sloncu to zobaczysz jak bedzie ci palil szybciutko, juz sie do tego przyzwyczailam i tez siedze i go grzeje chwile, byc moze u ciebie jest co innego jedz do specow od gazu oni ci powiedza dlaczego tak sie dzieje
Nati712
Badacz tematu

Postprzez ci-nek » 13 maja 2013, o 18:58

przez tych "speców od gazu" to nei potrzebnei w zesżłym roku wymieniałem mixer i krokowca, facet chciał ejszcze wymieniać kompa, a po wymianie nawet do kompa nei zajżał.

mam kabelek i sam sobei go ustawiam, ale ostatnio cos tak dziwnei zaczął chodzic, nawet z benzyny na gaz jak przeskakuje to tak dziwnie czasem (ze szarpnie)

Bingo M, AAM 1.8 75KM
ci-nek
Gaduła

Postprzez Nati712 » 13 maja 2013, o 19:18

No coz widac masz przykre doswiadczenia ze spacami :( u nas jest jeden bardzo dobry warsztat nigdy nie spotkalam sie ze zla diagnoza. Szkoda tylko ze niektorzy sa tacy jak piszesz i ciagna kase a czlowiek przestaje im w koncu ufac i sam na wlasna reke musi kombinowac, mam nadzieje ze rozwiazesz swoj problem i podzielisz sie doswiadczeniem moze i ja wtedy cos na to poradze bo byc moze i spec sie yli i wcale tak nie ma byc jak mowil:D
Nati712
Badacz tematu

Postprzez ci-nek » 13 maja 2013, o 19:28

a propos speców ogólnie, to np mój poprzedni mechanik, jak mu powiedziałem ze chce wymienic bebny bo sie konczą, to nie powiedział mi ze przy okazji trzeba by było szczęki i linki i cylinderki.... bo po co... musiałem robic 2 razy...

a co do gaziarzy, to ojciec w pasku 1.8T załozył gaz za 3k i juz ze 2k włozył w wymiane czesci i dalej nei chodzi jak trzeba, a silnik zdrowy, a gaziarz ciągle nei umie, a mam ziomka w innym miescie ma w leonie 1.8T i mu pali 11litrów gazu, tyle co mój 75KM :P
ci-nek
Gaduła

Postprzez Nati712 » 14 maja 2013, o 21:08

Gaznicy to nic ale fachowcy czyli mechanicy to jest dopiero ubaw :) Jak mi kolo zaczelo latac zdjelam a tam wysypalo sie lozysko i gwint na ktorym to sie wszystko trzymalo byl zjechany piasta sama zeszla bez odkrecania, dzwonie do mechanika a on mi na to ze trzeba belke wymieniac 1000 zł plus dojazd bo bylam 60 km od domu i w ogole i tak mi 5 powiedziało bo kobieta,az mowie do jednego wkurzona: "Panie moze i jestem bladynką ale widzed tutaj 3 śruby i na moj beznadziejny mozdzek ktory na autach sie nie zna to wystarczy to odkrecic i wymienic tylko ten kawalek !!!! " A facet na to : A no tak ma Pani racje to bedzie ok 300 zł a znajomy zrobil mi wszystko na chodniku z przyjazdem i czesciami za 170 zł wiec ci od gazu to jest pikus, a maja teraz komputery podpinaja i wszytko im wykazuje
Nati712
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)