Problemy z silnikiem 1.8 ABS LPG . Coś stuka

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez wuja18 » 27 cze 2013, o 21:15

Witam.
Od pewnego czasu mam problem. W moim golfie coś mi stuka. Nie jest to aż tak denerwujące, ale to stukanie jest przenoszone na wnętrze samochodu. W środku wszystko drży, jak się trzyma kierownicę to cała drży :( Załączam filmik, na którym słychać to stukanie.. Napiszcie mi co to może być... Czy to cos poważnego... I tu jeszcze jedno, może będzie to pomocne, silnik nie zawsze odpala za pierwszym... tzn kręci, kręci, kręci załapie i gaśnie, i za drugim kręci i zapala normalnie...

http://www.youtube.com/watch?v=KrSiadDaFNk&feature=youtu.be
wuja18
Czytacz

Postprzez prezesik » 28 cze 2013, o 12:15

Filmiku nie obejrzałem, ale jak trzęsie całą budą to możesz mieć do wymiany którąś z poduszek silnika, a którą to już sam musisz obadać. Otwórz maskę i na zgaszonym zimnym silniku (aby się nie poparzyć) poruszaj ostro silnikiem i słuchaj z której strony puka.
Poduszki są trzy: pierwsza przy chłodnicy na przedniej belce, druga z tyłu silnika po stronie pasażera - są to poduszki olejowe, w których jest olej (tak słyszałem), trzecia poducha jest po stronie kierowcy z tyłu silnika przy skrzyni.
prezesik
Members

Postprzez wuja18 » 29 cze 2013, o 10:20

Dzięki za odpowiedź. Znalazłem już przyczynę... Poduchy są całe.. Ale miejsce gdzie jest osadzona druga poducha (po stronie pasażera) jest po prostu zarwane :/ Blecha na której jest poduszka pękła i zeszła w dół :( Widać na zdjęciach (duża rozdzielczość)
Obrazek
Obrazek
wuja18
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)