proszę o pomoc 1.8 55kw 75 km amm

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez adimon » 29 lis 2012, o 21:30

załamka totalna!!! golfik normalnie odpala na gazie (tryb awaryjny) i jest ok. a gdy się chce odpalić normalnie na bęzynie to tylko kręci ale niechce zaskoczyć. wymieniłem świece,przewody, kopułkę,pompe paliwa,filtr paliwa. byłem też w serwisie "NAGAZ" i wykluczyli wpływ instalacji gazowej na odpalanie z bezyny... co dalej ???? mam już dosyć... PROSZĘ POMOCY!!![/fade]
adimon
Berbeć

Postprzez dawidek1991 » 30 lis 2012, o 00:05

Sprawdź czy dochodzi prąd na pompę, czy podaje paliwo gdy kręcisz. Leć od baku do silnika i dojdziesz ;)
dawidek1991
Czytacz

Postprzez Pawełgolfgreen » 30 lis 2012, o 12:12

kolego nie chce odpalić na zimnym czy na ciepłym?to samo miałem tylko że na ciepłym, ja miałem akurat błąd sterownika ecu
Jestem bokiem prędkości
Pawełgolfgreen
Badacz tematu

Postprzez Szantynka » 30 lis 2012, o 14:04

sluchaj ja mam ten sam problem, wszystko sprawdzone od pompy po monowtrysk, filtry itp. sprawdz czy masz immo, bo moze ono zablokowalo ci auto. ja akurat nie mam wiec musze szukac usterki pod maska. generalnie juz dwoch mechanikow przy nim robi i wykladaja rece bo sa w szoku. wszystko sprawdzone na komputerze, itp wszystko ma prawidlowe parametry a jednak jest lipa. wiec teraz bedziemy rozbierac silnik i sprawdzac wszystko po kolei:( jeszcze nie bylam w serwisie na gaz bo moze instalacja gazowa zajechala uklad paliwowy ale to na sam koniec zostawimy. jedyne co moge Ci doradzic to sprawdzenie immo, przepustnicy, nawet rozrzad mogl ci przeskoczyc i teraz nie odpala, ja wszysciusienko sprawdzalam. dam znac jak bede wiedziala co jest u mnie. Pozdrawiam
Szantynka
Czytacz

Postprzez adimon » 30 lis 2012, o 19:28

zobaczymy jutro co powie następny mechanik... a nawet dziś z rana odpalił na pb i po dodaniu gazu do 2000 tyś obrotów przełączył sie bez problemu na gaz i tak przejechałem 3 km chwila postoju około 10 min i znów odpalam na bezynie ale tym razem ustawiłem tryb jazdy na samej bezynie i co? ujechałem ze 400m i zdech :-x i najlepsze jest to ze już na bezynie nie chciał odpalić :-x a na gazie bez problemu...
adimon
Berbeć

Postprzez pablomed » 30 lis 2012, o 23:03

adimon, usterka będzie błacha (bo powazniejsze rzeczy już jak się okazuje niepotrzenie ale zmieniłeś :) )
Zainteresuj się układem odcinającym zasilanie wtryskiwacza benzyny podcas pracy na LPG, bardzo prosty układzik zwykle z jedym przekaxnikiem podpiętym do przeciętego kabla zasilającego wtrskiwacz - jeden z 4 kabli w górnej wtyczce przy wtrysku. Najczesciej przyczyna jest prozaiczna typu niekontaktujące wsuwki żeńskie przy tym przekaźniku czy coś w tym stylu. Nie sugeruj sie tym ze byłes u gaziarzy, wszyscy mamy z wieloma z nich różne doświadczenia.
pablomed
Members

Postprzez dawidek1991 » 30 lis 2012, o 23:26

O, kolega dobrze Ci proponuje, poszukaj w instalacji gazowej gdzie odcina Ci wtrysk :)
dawidek1991
Czytacz

Postprzez adimon » 1 gru 2012, o 17:31

no i odebrałem golfika. pogrzebali troche w elektryce posprawdzali luty czy nie są zimne polutowali.... itp. jak narazie odpala na bezynie i na gazie. zobaczymy co bedzie dalej? mam narazie jeździć i czekać czy bedzie dobrze jakby co to mechanik bedzie szukał dalej tak powiedział... ale sprawdzę jeszcze tę wtyki przy monowtrysku. a tak jeszcze przy okazji ile wam pali lpg na 100 km bo mi około 13/14 litrów w cyklu mieszanym ale więcej jazdy w mieście a i na wężu mam śrubę do regulacji a nie silnik krokowy.
adimon
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)