PROSZE O POMOC BO RECE OPADAJA!!!NIE ODPALA AUTO BENZYNA/LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Szantynka » 27 lis 2012, o 12:06

Mam golfa 3 1.6 benzyna, 75 koni, 97 rocznik wraz z instalacja LPG. tydzien temu, tak jak zaparkowalam auto, tak juz go nie odpalilam. okazalo sie, ze pompa paliwa byla zjechana wiec wymienilismy nowa (ktora okazalo sie ze podaje paliwo gorzej niz stara, wiec wrocilismy do starej pompy, ktora nagle zaczela dzialac). ok, silnik odpalil chodz trzeba bylo ze dwa razy go krecic by odpalil. az tu nagle znowu auto stanelo. pompa paliwo podaje, a w silniku jest doplyw paliwa wiec autio dostaje beznzyne. akumulator jest sprawny, filtr paliwa tez nie jest najgorszy bo jednak auto jezdzilo po odpalaniu. wiec wczoraj sprawdzalismy dalej. odkrecilismy cos tam by sprawdzic czy monowtrysk podaje paliwo - wszystko jest super. ale sprawdzilismy takze filtr powietrza i ta rure co przez nia dochodzi. okazalo sie, ze jak ja odkrecilismy to chyba zawory musialy byc zjechane bo auto, jak dostalo doplyw powietrza to pieknie zaczelo odpalac i to za piewrszym razem bez krecenia rozrusznikiem!!!! przejechalam sie, zatankowalam mu gaz by dzis wyruszyc w trase, i co sie okazlo - ze dzis znowu nie odpala!!!!! jestem bezsilna, moj mechanik tez jest w szoku co sie tam dzieje. Czy ma ktos z was moze jakies pomysly? to jest absurd po prostu by wieczorem odpalam pieknie, chodzil cichutko bez szarpania i na gazie i na benzynie, a rano lipa na maksa. dodam, ze jezeli chodzi o instalacje LPG byla zalozona wtym roku nowa butla i auto odpala na beznyznie, dopiero gdy obroty skocza powyzej 3000 to przwelacaz sie na gaz. Prosze kogos o pomoc, wszelkie sugestie będą wazne, bo nam juz sie koncza pomysly. z góry dziekuję wszystkim :)
Ostatnio edytowano 30 lis 2012, o 14:51 przez Szantynka, łącznie edytowano 1 raz
Szantynka
Czytacz

Postprzez mateusz_918 » 27 lis 2012, o 18:41

zrób zdjęcie parownika od gazu i poszczególnych kabli w silniku od gazu mam mały pomysł ;-)
mateusz_918
Gaduła

Rocznik: 96
Silnik: 1.9 AFN
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Szantynka » 30 lis 2012, o 14:06

hej nie mam teraz jak bo auto jest w innym miescie, ale z tego co sie dowiedzialam to nie w tym tkwi problem, bo on nie odpala na benzynie. i tu tkwi probem
Szantynka
Czytacz

Postprzez dawidek1991 » 30 lis 2012, o 16:09

W ogóle nie idzie odpalić na benzynie?? Idzie odpalić auto z gazu?? :)

daj mu plaka w dolot i zobaczysz jak trachnie :D
dawidek1991
Czytacz

Postprzez mateusz_918 » 1 gru 2012, o 19:06

jak wszystko sprawdzone to niema innej opcji niż takiej że mechanikowi sie podobasz i niechcę ci zrobić golfika :lol:

a tak na serio to przyczyn może być xxx wiele niech sprawdzi halla czy daje odpowiednie napięcie cewke zapłonową może ma przebicie odme niech luknie moze syfu dużo zatkana ale i tak bym stawiał na to co ci sie zepsuło na samym początku czyli pompa paliwa twoja jest chyba taka http://allegro.pl/pompa-paliwa-vw-golf- ... 29144.html sprawdź numery jakie masz i luknij

zapłon tez może być niebardzo ustawiony do tego dojdzie coś jeszzce i nieodpala przepustnica a może węzyki podcisnieniowe zatkane może coś wpadło może zle podłączone

w twoim przypadku to jest trudne bo jednak co facet to facet wiesz napiszemy na forum i szukamy problemu sami nie żebym był jakimś sexistą ale takie są fakty sama niedasz rady a twój mechanik chyba jakis lipny jest jak jeszcze auto nie odpala zastanów się może nad wprowadzeniem autka do innej stajni

tym czasem pozdrawiam i powodzenia z upragnionym odpaleniem :ok:

ps a na gazie też nieodpala
mateusz_918
Gaduła

Postprzez tede gti » 1 gru 2012, o 22:13

A mechanik ma kompa??jakieś błedy? sprawdzić iskrę,dopływ paliwa,ustawienie rozrządu,czujnik temp.tak na początek ;-)
tede gti
Czytacz

Postprzez Szantynka » 2 gru 2012, o 14:02

tede takie rzeczy sa dawno sprawdzone, sama wiem ze gdy auto nie odpala podstawa jest cewka i pompa, ale chyba nie zrozumiales mojego postu... po paru dniach chyba jest diagnoza - mam zjechana instalacje gazowa bo jak sie ja odcielo to auto zaczelo palic na benzynie i jest ok, wiec teraz tlko trza wszystko uregulowac :)
Szantynka
Czytacz

Postprzez mateusz_918 » 2 gru 2012, o 14:06

a może przekażnik przełącznik masz zły robi zwarcie niewiem zle podłączony najlepiew w tym wypadku podjechać do gazownika i niech luknie na przełącznik na instalacje dobierze ci nowy sprawdzi kable a skasuje max 150zł

[ Dodano: 2012-12-02, 13:08 ]
instalacja nie jest zajechana tylko cos jest z nią źle
mateusz_918
Gaduła

Postprzez Szantynka » 2 gru 2012, o 14:57

dobrze myslisz, wlasnie sie okazuje ze cos jest z przelacznikiem, a powiedz mi bo ja na gazie kompletnie sie nie znam, mozna to ustawic tak by juz dobrze hulalo?
Szantynka
Czytacz

Postprzez trollu » 2 gru 2012, o 15:30

podjedź do jakiegoś ogarniętego gazownika, niech obejrzy instalację, na pewno coś pomoże. dużo instalka ma już km zrobione?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Szantynka » 2 gru 2012, o 15:44

szczerze to instalacja ma juz 10 lat bo w tym roku byla nowa butla zmieniana, nie wiem ile km bo auto kupilam niedawno
Szantynka
Czytacz

Postprzez Milkmen » 2 gru 2012, o 15:47

a swiece i kable wn wyienialas?

[ Dodano: 2012-12-02, 14:56 ]
Czy jeśli w chwili gdy nie odpala - pomaga konkretne "walnięcie" piąstką w deskę rozdzielczą, tak na lewo od licznika? Jeśli tak, może być przyczyną fabryczny auto-alarm, popuszczone miejsca lutowań.
Milkmen
Berbeć

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)