Przełączenie na gaz gdy go brak

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez mankimank » 23 lut 2011, o 00:35

Witam chciałem się dowiedzieć jak zachowuje się instalacja (przełącza mi się temperaturowo) gdy odpalam na benyznie i instalacja chce się przełączyć na gaz ale w butli go brak, czy silnik dalej będzie pracował na banzynie czy wymuszając przełączenie na gaz będzie gasł ?
Bo mam wrażenie że spaliłem strasznie dużo benzyny (10l w kilka dni ) a mogłem nie mieć gazu w butli i widziałem że silnik pomimo wysokiej temperatury dalej pracował na benzynie i nie chciał przełączyć się na gaz :evil: !!
mankimank
Berbeć

Re: Przełączenie na gaz gdy go brak

Postprzez PabloSBT » 23 lut 2011, o 21:44

mankimank napisał(a):Witam chciałem się dowiedzieć jak zachowuje się instalacja (przełącza mi się temperaturowo) gdy odpalam na benyznie i instalacja chce się przełączyć na gaz ale w butli go brak, czy silnik dalej będzie pracował na banzynie czy wymuszając przełączenie na gaz będzie gasł ?
Bo mam wrażenie że spaliłem strasznie dużo benzyny (10l w kilka dni ) a mogłem nie mieć gazu w butli i widziałem że silnik pomimo wysokiej temperatury dalej pracował na benzynie i nie chciał przełączyć się na gaz :evil: !!

jeśli skończy się gaz to ci samochód będzie szarpał,przerywał aż zgaśnie przynajmniej u mnie tak jest i samemu trzeba wyłączyć LPG żeby jeździł na benzynie może ci łapie na 2 paliwa jednocześnie muli ci samochód ??
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)