Przełacznie gaz.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Przełacznie gaz.

Postprzez Thomasinio86 » 26 maja 2010, o 19:07

Witam . Mam mały problem.. polega na ty że zawsze na początku jak odpalę mojego golfika i już jadę silnik łapie odpowiednią temperaturke i w tedy golfik przełącza się z benzyki na gaz.. i tu jest problem?! bo gaśnie podczas przełącznia.. chwilkę potem kawałek pojadę dalej na benzynie i pięknie się przełącza w gaz ..potem to już bezproblemowo... takie objawy występują tylko w tedy gdy samochód dłuższy czas nie jest używany..no wiadomo np stoi całą nockę na parkingu silnik jest zimny.... z rana odpalam.. jadę na benzynce.... po kilku minutach przełącza się automatycznie i gaśnie.... po następnych kilku minutach już się przełącza i jest ok... co może być przyczyną?? hmm mi się wydaje że czas już chyba filierki wymienić....??albo za szybo zie przełącza?? Zimą nie miałem żadnych problemów: )
Thomasinio86
Czytacz

Przełacznie gaz.

Postprzez pablomed » 26 maja 2010, o 19:14

Zwykle pomaga regeneracja reduktora, jesli niedogrzany jeszcze silnik sprawia takie problemy. Teraz mieszanka tuż po przełączeniu ma zły skład, za uboga lub za bogata. Można by troche podregulowac instalację ale obawiam sie ze bedzie to półśrodek. Można by też podregulowac czas nakładania sie paliw, o ile twój sterownik gazu na to pozwala.
pablomed
Members

Postprzez Goral1985 » 26 maja 2010, o 19:16

moze filterek gazu jest zapchany albo moze gdzies masz nieszczelna instalacje ;-) poszukaj a jak nikt ci nie pomoze podjedz do dobrego gazownika i napewno bedzie wiedzial w czym problem
Goral1985
Badacz tematu

Postprzez Ryjek » 26 maja 2010, o 19:44

na poczatek najtansza opcja bedzie podjechac na wymiane filterka gazu i ustawienie gazu, koszt 50 zeta u mnie w miescie.
Ryjek
Badacz tematu

Postprzez k-m-r1 » 27 maja 2010, o 23:12

a u mnie w bingo m jesttaka opcja że chwile codzi na bezynie i gazie
kolejna sprawa to że mam ustawione obroty rosnące i przełoncza przy 1900 chyba jak nie masz interfejsu to jedz do gazownika
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)