Przerywa na PB, na LPG dobrze

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez melcu » 21 sty 2013, o 15:11

Witam koledzy.

Mam następujący problem. Juz kiedys pisalem o problemach z obrotami w moim aucie , do dzis niestety tego nie rozwiązałem i delikatnie falują i na pb i LPG. Od około 3 tygodni pojawił mi sie nowy problem - raz na kilka dni z rana jak odpalam auto (na PB wiadomo jak silnik zimny) to odpala i chodzi na bardzo niskich obrotach, jak przygazuje to albo sie dławi i gaśnie i potem musze go długo krecic i tylko coś tam zaskakuje, albo wkreca sie na obroty i trzęsie całą budą (jakby na 3 gary chodził) . Jak rusze to przerywa i nie ma mocy i gaśnie zaraz. Dzis sie zdenerwowałem , wzialem klucze juz od innego auta ale przy okazji spróbowalem jeszcze raz odpalic gofra - i jak ręką odjął, chodził ładnie i dojechałem do szkoły :mrgreen:
Zastanawia mnie co mu dolega, czasami jest tak nawet na cieplym silniku jak jade na PB przerywa, wtedy załączam LPG i jest dobrze. :roll: Co to może być? Pompa paliwa? Dodam, że dość często z rana jak jade to mało paliwka mam bo głównie LPG leje i na resztkach chodzi często. Filtr paliwa wymieniany z 2 m-ce temu, swiece nowe. Ktoś miał podobny problem? Dodam tylko ze jak trzymam go na gazie i sobie tam przerywa z rana to obroty (mimo ze gaz trzymam tak samo) spadają a potem wzrastają.

Proszę o pomoc, gdyż nie chce w ciemno kupować tej pompy, dopiero wymienilem zawieszenie i nie sram kasą żeby wszystko wymieniac jak tylko coś podejrzewam . POZDRAWIAM ! ;-) ;-)
melcu
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 21 sty 2013, o 15:38

Spróbuj jeździć zimą zwłaszcza powyżej rezerwy . Stąd te zaburzenia . Prawdopodobnie jak podtankujesz mu PB to chodzi w miarę , a jak przejedziesz się z 2-3 razy zaczynają się zaburzenia pracy na PB. Jeśli masz tak to oznacza że jest za niski poziom i pompa łapie powietrze. Jednak jak po dotankowaniu nic się nie poprawia pomyślał bym nad pompą. Moja rada zatankuj go za min 50 zeta i wlej mu jakiś dodatek do paliwka może nawet ten do konserwacji wtrysku lub t.p , zrób reset ECU odpal na pb i rozgrzej do włączenia się wiatraka (tylko żeby chodził na pb) . Zobacz czy poprawi się praca na PB. :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez melcu » 21 sty 2013, o 17:45

no ok myśle że bd miał z 50zl w ciagu paru dni , dzis akurat zrobilem zbierzność i te zawieszenie to wszystko mnie naraz zjadło troszke finansowo :D no ale spróbuje zrobić tak jak mówisz.
melcu
Czytacz

Postprzez krecio1111 » 24 sty 2013, o 19:45

witam serdecznie mam ten sam problem na benzynie !! mam zatankowane roznie pelen bak polowa jak przelacze na gaz idzie zajebiscie bez zastrzezen
krecio1111
Berbeć

Postprzez PabloSBT » 24 sty 2013, o 21:57

jak ci będzie przerywał zgaś go odepnij kleme - na 5 min i spróbuj ponownie odpalić jak będzie to samo filtr paliwa do wymiany jak odpali bez problemu źle ustawiona emulacja na benzynie :) jak zakładasz gaz to zmienia się mapa benzyny i dla tego raz na kilka odpaleń muli gaśnie spadają obroty trzeba dobrze ustawić emulację wtedy będzie ok :)
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)