przerywa ...pomozcie !!!! bo go spale albo sprzedam

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez aro1120 » 11 sie 2012, o 20:30

silnik 1.8 ADZ
sprawa wyglada tak palec nowy kopulka cewka przewody filtr powietrza filtr gazu wszystko ma po maks 6tys km. wstaje rano odpalam vento pali od strzała chodzina 3 gary nierowno po chwili łapie 4 chodzi stabilnie zero falowania czegokolwiek. ruszam jest ok 1 rozpedzam wrzucam 2 dodaje gazu lekka gorka przerywa dodam gazu szarpie mocniej i strzał w filtr powietrza...popuszczam gazu jedzie dalej wrzucam 3 delikatnie gazu jedzie na prostej rozpedzam sie nie wychodze poza 2 tys obrotów jedzie ..w trasie wrzucam 5 na budziku 85-90 lekka górka znow szarpie i tak w trasie przez 50km potem powoli objawy ustepuja i mozna mu dawac w pi... i nawet nie zajaknie sie. Moge go na godzine albo 2 postawić dochodze wsiadam but w podłoge i tez wszystko gra. wracam do domu gasze wstaje nastepnego dnia i poprawka z rozrywki. na benzynie mniej ale odczuwalnie na gazie bardziej. i ch.. wie co go boli. juz tak było z 2 miesiace temu samo przyszło samo poszło o 2 dniach teraz niestety przyszło odejsc nie chce :/
aro1120
Czytacz

Postprzez prezesik » 11 sie 2012, o 20:39

aro1120 napisał(a):palec nowy
to trzeba było też kopułkę od razu nową kupić. A kable WN i świece kiedy wymieniane? Jakby coś to mam dwa komplety kabli WN od swojego, będą pasować, można sprawdzić jak będzie się zachowywał.
prezesik
Members

Postprzez aro1120 » 11 sie 2012, o 20:41

prezesik wybace ci to ze nie czytasz dokładnie :P
aro1120
Czytacz

Postprzez prezesik » 11 sie 2012, o 20:42

prezesik wybace ci to ze nie czytasz dokładnie :P
aro1120 napisał(a):wszystko ma po maks 6tys km.
no ok. 6 tys.km ale przez jaki czas zrobione?

[ Dodano: 2012-08-11, 19:45 ]
ostatecznie to czujnik Halla ( przy aparacie zapłonowym ) może takie wałki robić
prezesik
Members

Postprzez aro1120 » 11 sie 2012, o 21:12

3 miesiace maja przewody i cała reszta no musze chyba jak juz wroce z mazur sprawdzic hala
aro1120
Czytacz

Postprzez killah » 12 sie 2012, o 09:49

kiedyś użytkownik gajdzik miał dość osobliwy problem ze swoim 1.8. Poszedł jakiś dziwny czujnik i chyba objawy były takie jakie ty masz. Zabij bo niestety nie mam zielonego pojęcia jak znaleźć jego temat.

Na pewno ci co przeglądają forum dłużej będą pamiętać i podeślą ci temat. pzdr
killah

Postprzez Artur G » 12 sie 2012, o 11:07

Może to ten temat:

http://www.golf3.pl/topics9/czujnik-tem ... t27921.htm

Jak nie to szukamy dalej.
Artur
Artur G
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 12 sie 2012, o 12:23

Tak to jest ten temat , ale by nie rozbierać wtrysku spróbuj i innym czujnikiem. wypnij może najpierw czujnik cieczy chłodzącej i przejedź się bez niego one częściej padają lub pierniczą jazdę :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez aro1120 » 13 sie 2012, o 08:21

dzieki za zainteresowanie tematem jutro juz bede u siebie w garazu to bede sie bawił co go boli :/ a tym czasem....

WIDZICIE JAKI TO JEST GAD !!!! od wczoraj nic nie padało zero wilgoci w powietrzu ładna pogoda słoneczko ......dzis dochodze wsiadam pali od kopa równo na wszystkie gary idealnie, rozgrzał sie przerzuciłem na gaz i jedziemy zero przerywania wiec ze swiateł but w podłoge !!!!! idzie jak rakieta . nastewpne swiatła poprawka znów idzie jak rakieta no i co mu jest do ku... nędzy ?? czemu jak wilgotno to kaszle:/ z ciekawostek to jak byłem na wakacjach to i cały aparat torba foliowa zabezpieczyłem na noc i cewke i nic nie pomogło przerywał jednej nocy przewody zabrałem do domu i nic nie pomogło wiec juz sam nie wiem . jutro rozbieram po kolei monowtrysk myje czyszcze sprawdzam tps i czujnik zasysanego powietrza i po kolei kabelki musze znalesc przyczyne bo inaczej w sobote jest giełda wiec zacisne zeby i go sprzedam w pi...
aro1120
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 13 sie 2012, o 08:35

aro1120 napisał(a):cały aparat torba foliowa zabezpieczyłem na noc i cewke i nic nie pomogło przerywał jednej nocy przewody zabrałem do domu i nic nie pomogło wiec juz sam nie wiem

Zabezpieczanie folią to nic nie daje . A jak na noc zabrałeś kopułkę z przewodami ?? i nic nie pomogło to może cewka ma przebicie , entualnie z halem jest coś nie tak albo kablem hal cewka albo może w miejscu gdzie na tym kablu wpięli sybjał do LPG przepatrz to :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez guciu8 » 14 sie 2012, o 20:48

Jak dla mnie to cewka lub czujnik halla.Kiedys miałem podobny problem z zapalaniem szczególnie jak było zimno to dziwnie chodził a później było ok i okazało się że to cewka miał przebicie.
guciu8
Czytacz

Postprzez aro1120 » 15 sie 2012, o 00:20

to co dzis zrobiłem to:
- wyciagniety monowtrysk wymyty wyczyszczony na glanc,
-TPS sprawdzony wszystko ok ,
-podstawa wtrysku ok,
--brak dziur itp ktore mogłyby spowodowac lewe powietrze w dolocie,
- polutowane kabelki które były dolożone do fabrycznej instalacji -lpg,
- wieczorem w całkowitej ciemni odpaliłem gada ( zagadał na 4 gary normalnie i w ogole) spryskiwacz w łape i ogien, brak przebić przy samych siwecach brak przy kopułce brak na cewce, na przewodach tylko jak sie 2 stykały to było widac "żyłe" pradu w miejscu styku,
aro1120
Czytacz

Następna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)