Przerywa w czasie jazdy

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Przerywa w czasie jazdy

Postprzez wilkkuba » 26 lut 2012, o 21:37

Witam. Mam problem z moim golfem otóż w czasie jazdy przerywa mi gdy dodam gazu powyżej 2.5 tys obrotów .Staje sie tak na biegu 3 i powyżej .Silnik 1.6 lpg . Mógł by mi ktoś pomóc ?
wilkkuba
Berbeć

Przerywa w czasie jazdy

Postprzez PabloSBT » 26 lut 2012, o 22:11

kiedy wymieniałeś świece i kable ?? sprawdź kopułkę czy nie jest zaśniedziała w środku :) weź sobie wlej wody w butelkę i zakręć na nią końcówkę taką jak przy płynie do mycia szyb i na wieczór odpal samochód i popsikaj w okolicy kabli może mają przebicie to zobaczysz iskierki :)
PabloSBT
Members

Postprzez Mateo.B » 26 lut 2012, o 22:55

Sprawdź czy krociec mieszalnika /miksera gazu nie jest wylamany przez wibracje silnika. Ja niestety tak miałem ale koszt nieduży.
[center]Obrazek
Mój Golfik :)[/center]
Mateo.B
Czytacz

Postprzez rafal1.89 » 29 lut 2012, o 19:37

Obstawiam ze przyszedł czas na świece i kable. Pojedziesz na przykład na ciemny parking weź spryskiwacz po płynie z woda i spryskaj delikatnie kable końcówka przy świecach zobaczysz czy naparza prąd pomiędzy kufajkami a blokiem silnika uściślając głowicą :p.
rafal1.89
Czytacz

Postprzez krzysiudd » 1 mar 2012, o 13:22

Witam. Ja mam troszkę podobny problem. Silniczek jak postoi parę dni jak jest tak wilgotno jak dziś jak jest zimny to przy dodawaniu mu gazu szarpie (tak jakby go zalewało), ale jak go odpaliłem na benz. to przy dodawaniu gazu nie szarpał jak sie trochę podgrzał to przełączyłem na gaz to zaczął szarpać na gazie i na benzynie. PO kilku minutach jak podłączyłem pod kompa i odpaliłem przestał szarpać a na komp był tylko błąd czujnik prędkości pojazdu g68.
Świece nowe ngk i kable beru maja może pół roku, cewka ze dwa lata bremi, kopułka i palec też 2 lata nie pamiętam jakiej firmy.
Przed uruchomieniem mierzyłem mu kompresje: i wyszło takie: 14,5; 14,5; 14,5;15,5bar, po wlaniu troszkę oleju: 16,5;16,5;16,5;18,5bara.
na ciepłym ostatnio jak mierzyłem miał: 13; 12; 13,9; 14 barów
Co może być jeszcze przyczyną tego że na zimnym szarpie?
Czy takie zachowanie moż powodować alternator gdyż trochę chałasuje i daje za niskie napiecię wg vaga 13,6V?
krzysiudd
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)