Przewody LPG wymiana

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Przewody LPG wymiana

Postprzez Zuzula » 9 paź 2012, o 22:07

Witam, mam w swoim golfie III gaz sekwencyjny Stella założony w 2008 roku. Strasznie mi śmierdzi w samochodzie gazem. Gaz najbardziej czuć w aucie jak zwalniam dojeżdżając np. do świateł lub gdy poprostu zatrzymuje samochód. W czasie jazdy czuć go mniej ale jednak.O ile dobrze się orientuje od reduktora do mieszalnika bądź wtryskiwaczy prowadzą gumowe przewody gazowe i one u mnie są zmurszałe czy to może być przyczyną? Jeśli tak to ile by mnie kosztowała wymiana tych przewodów?
Pozdrawiam
Zuzula
Czytacz

Przewody LPG wymiana

Postprzez noren13 » 9 paź 2012, o 22:43

Przewody beda kosztowaly grosze jesli one sa przyczyna najlepiej i najprosciej wez pianke do golenia i posmaruj przewod i zobaczysz uciekajacy gaz. Ale moim zdaniem gaz ucieka z pod pokrywy wtrysku gdzies tam jest taka uszczelka i moze tamtedy uciekac u mnie bylo to problemem i tez byly takie same objawy.
noren13
Czytacz

Postprzez Zuzula » 10 paź 2012, o 08:52

A wymiana tej uszczelki ile wychodzi? czy jak co mogę zrobić to sama czy lepiej jechać do gazownika? I jak sprawdzić tą uszczelkę, tak samo jak te przewody? no i jeszcze mam pytanie czy jakbym pojechała do gazownika z tym problemem będę musiała od razu zrobić przegląd instalacji?
Zuzula
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 10 paź 2012, o 12:23

Powiem Tak mam dostęp do zaplecza technicznego . Wiele rzeczy jestem sam zrobić . Co do takich wymian jestem sceptyczny ,a to z takiego powodu , że ingerencja w jakąkolwiek instalację ciśnieniową a w szczególności gazowej. Przez osoby które sobie gdybają co może być to duże ryzyko nieszczęścia.Drugi to koszt i czas. Wiem że u każdego gazownika można doprowadzić instalkę do ładu. OK . śmierdzieć może z różnych powodów jeżeli nie masz większego doświadczenia podjeć do gazownika niech obejrzy na pewno diagnoza szczelności będzie w granicy zakupu preparatu ,ale zawsze pewność lepsza :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez pablomed » 10 paź 2012, o 19:32

pietrasiak2, pięknie ostrzegasz przed wymianą zwykłych gumowych rurek, więc ciekawe co ty właściwie sam zrobisz :)
Zuzula, wymiana gumowych przewodów to rzecz prosta, ale jeśli założysz taniochę to zaraz będzie to samo. Kup najlepsze jakie sa, niestety nie umiem ci podać dobrej marki musisz się dowiedzieć. Jeśli chodzi o przewody płynu do reduktora - tylko Semperit
pablomed
Members

Postprzez Zuzula » 10 paź 2012, o 19:55

Dzięki :-) na razie poproszę chłopaka żeby sprawdził mi te przewody sposobem noren13 i zobaczymy, jeśli nie to chyba pojadę do gazownika. Bronię się przed tym rękami i nogami bo jestem spłukana ostatnio wydałam trochę kasy na mechanika więc mam nadzieję, że to jakaś drobnostka.
Zuzula
Czytacz

Postprzez pablomed » 12 paź 2012, o 21:10

zwróci się, bedzie mniej gazu uciekało
pablomed
Members

Postprzez Wiktor276 » 15 paź 2012, o 20:06

Ja miałem podobny problem jeśli ci śmierdzi gazem wewnątrz samochodu to zobacz butle ja miałem nieszczelność po wymianie zaworu przy butli jest ok do dziś;]
Wiktor276
Berbeć

Postprzez Zuzula » 15 paź 2012, o 20:15

Witam, ja nie miałam nic wymieniane (oprócz wtrysków bo mi siadły, ale to napewno nie powód)od momentu założenia instalacji więc to raczej nie to. Niestety w weekend chłopak nie miał mi kiedy sprawdzić tych gumowych rurek bo miałam awarię w domu :-( także muszę czekać do kolejnego weekendu

[ Dodano: 2012-10-19, 15:23 ]
No więc udało się sprawdzić te gumowe przewody i sprawa wyjaśniona. Na jednym z nich w czterech miejscach płyn mi "bąbelkował" a przy parowniku to poprostu słychać jak leci, tam właśnie najmocnej. No i teraz pytanie czy uda mi się kupić w sklepie motoryzacyjnym te przewody (byłam w jednym to zaproponawał mi przewody paliwowe ) bo by mi to wymienił chłopak, czy jestem zmuszona podjechać do gazownika i u niego to zrobić i zapłacić jeszcze dodatkowo za robociznę (wie ktoś ile to kosztuje???) :-(
Pozdrawiam
Zuzula
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)