Przygasanie przy dojeżdzaniu do świateł, skrzyżowania

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez KaMe101 » 29 lut 2012, o 13:31

Panowie taki mały problemik,
Gdy dojeżdżam do świateł czy skrzyżowania na LPG to obroty tak spadają do 400-500 podnoszą się do 1200 i spadają na te 850-950 no ale czasami falują. Na PB nic się takiego nie dzieje.
I tu jest właśnie pytanie czy spuszczenie mazutu z parownika coś da?
I czy jak ewentualnie czekała by mnie regeneracja prawonika(reduktora) muszę później jechać na regulacje do gazownika czy nie?
Instalacja LPG 2 generacji firmy BRC, reduktor BRC Tecno 70kW najprawdopodobniej. Silnik AFT.
Nie wiem ile jest przejechane na tym parowniku, instalacja ma już 9 lat, wiec stawiałbym najprędzej na regeneracje reduktora.
KaMe101
Czytacz

Postprzez prezesik » 29 lut 2012, o 13:39

KaMe101 napisał(a):tu jest właśnie pytanie czy spuszczenie mazutu z parownika coś da?
Na pewno nie zaszkodzi.
KaMe101 napisał(a):I czy jak ewentualnie czekała by mnie regeneracja prawonika(reduktora) muszę później jechać na regulacje do gazownika czy nie?
Raczej tak.
KaMe101 napisał(a):instalacja ma już 9 lat, wiec stawiałbym najprędzej na regeneracje reduktora.
Też tak sądzę.

W pierwszej kolejności spuść mazut z parownika. Jeżeli to nic nie da to tylko regeneracja.
prezesik
Members

Postprzez rafal1.89 » 29 lut 2012, o 19:32

Ja bym jeszcze sprawdził filtr gazy ewentualnie sterownik gdyż miałem identyczne objawy w mondeo i sterownik od gazu nawalił.
Pozdrawiam
rafal1.89
Czytacz

Postprzez endru » 8 mar 2012, o 23:03

Ja mialem cos podobnego po zakupie auta ale nawet potrafil zgasnac gdy podjechalem pod swiatla i tez czasami gdy chcialem ruszyc, no i po pewnym czasie sie okazalo ze zawor ten przy butli czasami gubil mase i sie zamykal na chwileczke i to temu bylo, wiec dalem normalny kabelek od zaworu do sruby od butli i teraz jak zegarek chodzi :)
Golf 3 1.4 (ABD - 1H1) zagazowany
endru
Czytacz

Postprzez PabloSBT » 8 mar 2012, o 23:16

najpierw zwiększ trochę dawkę gazu jeśli to nie pomoże to reduktor do regeneracji :) gaśnie ci też jak wrzucisz na luz??
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)