Przyspieszenie 0-100km

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez SITEK » 24 wrz 2009, o 08:46

ja testowałem swojego golfiaczka dziś i na pokładzie miałem ja(czyli kierowca) + 2 pasażerów(żonę i matkę) oraz dzidzię mała z wózkiem itp. nadmienię że mam kombiaka 1,8poj. 90 kucy na kołach 15 cali 195x50 mój czas od 0-100 to 28,32 na gazie i mam pytanko czy czasem nie za mulaste mam auto? (nadmienię ze sprzęgło nowe i docisk-nie slizga sie bo zaraz spadają obroty na silniku jak zaciągnę ręczny i prubuję przy 2000obr ruszyc autem. dodam ze kumpel ma forda fakt ze na 16 V też ma 90 kucy i nieco znacznie szybciej przyspiesza niż mój un iego czuc moc a w mym to chyba jak bym postawił szklankę z wodą na pulpicie to w czasie przyspieszania bym nie uronił ani kropli dzięki takiej mocy jaką operuję :( mój silnik :( poratujcie
SITEK
Czytacz

Postprzez PabloSBT » 10 sty 2010, o 10:07

SITEK napisał(a):ja testowałem swojego golfiaczka dziś i na pokładzie miałem ja(czyli kierowca) + 2 pasażerów(żonę i matkę) oraz dzidzię mała z wózkiem itp. nadmienię że mam kombiaka 1,8poj. 90 kucy na kołach 15 cali 195x50 mój czas od 0-100 to 28,32 na gazie i mam pytanko czy czasem nie za mulaste mam auto? (nadmienię ze sprzęgło nowe i docisk-nie slizga sie bo zaraz spadają obroty na silniku jak zaciągnę ręczny i prubuję przy 2000obr ruszyc autem. dodam ze kumpel ma forda fakt ze na 16 V też ma 90 kucy i nieco znacznie szybciej przyspiesza niż mój un iego czuc moc a w mym to chyba jak bym postawił szklankę z wodą na pulpicie to w czasie przyspieszania bym nie uronił ani kropli dzięki takiej mocy jaką operuję :( mój silnik :( poratujcie

a kiedy ostatnio wymieniałeś świece ? jedź do mechanika sprawdzić kompresje.

Mój 1.6 Abu do setki na benzynie ma 13,4 sek a na gazie 13,8 :)
PabloSBT
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)