Witam panowie.
Golf III, 1992r, 1.4 60 koni(chyba abd - taki z okrągłym filtrem powietrza), instalacja gazowa.
Wcześniej dobrze jezdził na gazie i na benzynie, czasami gasł podczas przełączania na gaz ale po ponownej próbie było ok.
Zaczęło się od tego, że podczas jazdy ( i na gazie i na benzie) na chwile tracil moc, brak reakcji na gaz i nagle bum i leciał dalej. Było to sporadyczne. Później jechałem, zgasł i nie chciał odpalić. Po dłuższym czasie udało się go znowu odpalić jednak nie chodził już ok - nierówna praca silnika, gdy jechałem np. na 2 i wrzuciłem trojkę (czyli obroty robiły się niższe) bardzo się dławił. Była również sytuacja że jechał na gazie a na benzynie nie, nagle jak się skończył gaz to benzyna działała. No i ostatnio odpalil, rozgrzałem go, ujechałem kawałek i zgasł. Podczas 15 minutowej walki nie chciał odpalic - ani na benzie, ani na przełączeniu na gaz, ani z pompowaniem pedału gazu ani bez tego.. aż w końcu odpalił Oo. Wymieniłem kable - nic to nie dało. Nadal chodzi nierówno i kiedy mu się podoba.
Drodzy forumowicze, proszę o pomoc.
Pozdrawiam