Czesio207, przy silniku powinienes miec taka mala skrzynke wymiarami podobna do pudelka po herbacie
ja u siebie mam taka
zazwyczaj montuja to przy silniku w okolicy akumulatora, jak masz takie cos sprawdz czy wszystkie kabelki sa oki, czy wtyczki sa powpinane, sprawdz kable od LPG co ida od aku te z bezpiecznikami
Ja tak miałem, że podawało mi i paliwo i gaz ale silnik przez to wcale źle nie chodził, nie mulił itd. Gazownicy, którzy mi zakładali gaz to wyhaczyli. Założyli przekaźnik odcinający pompę paliwa przy przełączeniu na gaz i po problemie.
Widzisz strzeliniasty gazowników mam naprawdę jak trzeba bo sami to zrobili, ja nawet o tym nie wiedziałem, że mi benzynę brało też. A łatwo to sprawdzić czy bierze. Auto chodzi na biegu jałowym, na gazie. Mechanik zakręca zawór gazu przy butli i czeka czy auto zgaśnie czy nie. U mnie nie gasło więc dodali 2 do 2 i wyszło 4. Paliwo też szło.
Ja na twoim miejscu sprawdził bym dolot a konkretnie klapke od sterowania ciepłe,zimne powietrze.U mnie zaciął się ten tłoczek co steruje klapką i brał tylko ciepłe powietrze i po zagrzaniu był mułowaty.