Raz muli a raz idzię dobrze

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Czesio207 » 6 sty 2013, o 23:13

A powiedzcie mi czy to może być wina silniczka krokowego jak np na 2 puszczę gaz to autko powinno jechać a mi szarpie nic ale tylko na benzynie a na LPG już ok
Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak :cenzura:
Czesio207
Gaduła

Postprzez pablomed » 7 sty 2013, o 00:14

Czesio207, to jest jakaś prosta usterka, coś w układzie się zawiesza i odpuszcza po ponownym włączeniu zapłonu. Może być to jakiś kiepski kontakt na złączkach elektrozaworów, zabrudzony tłoczek w silniczku krokowym - tego typu proste sprawy. Zanim pojedziesz do speca sam sobie popoprawiaj złączki od instalacji - przy zworach, przy bezpiecznikach od LPG pod maską itd, potem odkręć głowiczkę silniczka krokowego, raczej nie wyjmuj tłoczka który zobaczysz bo może się przy tym plastykowy nagwintowany trzpień silniczka uszkodzić, ale zapodaj do środka dużo rozpuszczalnika czy WD40 - niech się brud odmoczy. Jeśli tego typu proste działania nie pomogą - pojedziesz do speca.
pablomed
Members

Postprzez Czesio207 » 7 sty 2013, o 00:28

pablomed, Dziękuje za pomoc, jutro po pracy bd się bawić :)
Wszystko o moim golfie --->
Mój samochód ma 160 lat i zaraz mu się urwie zawieszenie ale driftuje nim jak :cenzura:
Czesio207
Gaduła

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)