Witam wszystkich ,ale mówimy o tomasetto ten co mam nowy w tej chwili , bo stary tez ma ,,,,,,chodzi mi oto ze już niema siły do tego przyjdzie coś zrobić przy lpg to nie ma u kogo dzwoniłem do dwóch fachowców to mówią ze szmelc ,że nie mają oprogramowania do sterownika volia kod :AE 170 i nic nie poradzą , normalnie ręce opadają już sam nie wiem co robić pomóżcie coś ,albo jakiegoś fachowca dobrego w okolicy Krakowa lub Wieliczki.Nie wiem od czego zacząć czy może wymiana sterownika,czy reduktor nowy taki jak był te stary czyli VEGA Elpigaz 100 ,czy stary założyć ,czy na razie zmienić zawór ręczny na krokowy ,,,,...Nie wiem czy ten krokowy jest ogólnie sprawny i jak go można sprawdzić czy ogólnie jest możliwość sprawdzenia go i na jakie zasadzie on działa......Dzwoniłem dzisiaj do firmy z forum Kraków P.H.U. GEG AUTO-GAZ i tak usłyszałem
o pierwsze trzeba zmienić zawór zwykły na krokowy bo to jest II generacja czyli elektroniczą czy coś takiego tzn. sterowany sodą lambda i zgodnie z przepisami musi być krokowy i pózniej regulacja ,ale nie posiadam oprogramowania do Volia AE 170 więc nic p :wsciekły: :wsciekły:
nie poradzę w tej sprawie ......No i dalej jestem w
......Może Wy coś poradzicie ,albo kogoś .....pozdr...
Ortografia.
Gesiu_15