reset komputerka

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

reset komputerka

Postprzez djmarko_86 » 25 sty 2012, o 21:25

witam.gdzie znajde kabel plusowy od kompa poniewaz chce go podlaczyc pod stacyjke aby nie odanczc co jais czas klemy z aku zeby go resetowac??meczylem sie ostatnio z dlawieniem silnika po dluzszym postoju na bezynie zapewne chodzi o emulacje sody lambda czy jakos tak ale nie znam sie na tym za dobrze.czytalem ze to najlepsza metoda aby problem nie powracal tylko nie wiem czy to bezpieczne dla kompa i wogole dla auta.lpg posiadam od jakis 5 miechow sterownik bingo tyle wiem narazie a mozle lepiej do gazownika jechac zeby to zrobil tylko jak bylem u niego z tym problemem to nie wpominal o niczym takim tylko zeby sprobowac wymienic filtr paliwa i sprawdzic cisnienie ....
djmarko_86
Berbeć

reset komputerka

Postprzez pablomed » 25 sty 2012, o 21:40

styk 21 sterownika silnika, niestety nie wiem gdzie ten kabel wchodzi w skrzynkę bezpieczników ale powinieneś to znaleźć na forum tym czy innym, a jak nie to tnij go i zastepuj plusem po zapłonie (najlepiej poprzez przekaźnik) przy sterowniku tylko bardzo dobrze izoluj wszystko koszulkami termokurczliwymi tam jest wilgoć.
pablomed
Members

Postprzez djmarko_86 » 26 sty 2012, o 18:42

a to jest tam juz jakis przekaznik pod ktory mozna sie podpiac??no i czy to jest bezpieczna metoda waszym zdaniem

[ Dodano: 2012-01-26, 18:19 ]
najlepiej to prosilbym o maly wyklad jak to zrobic dobrze co odkrecic czy sciagnac gdzi sie dostac itp.rozumiem ze sterownik jest pod podszybiem i go trzeba najpierw sciagnac??
djmarko_86
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)