reset przelacznika gazu

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

reset przelacznika gazu

Postprzez grzala99 » 15 mar 2009, o 23:04

Witam
2 dni temu wymienilem swiece i przewody i zauwazylem (choc nie wiem czy to ma zwiazek) ze jadac juz na cieplym silniku na gazie ze sterownik sie "restartuje" po prostu samoczynnie przelacza mi na benzyne - tak jakbym wcisnal przelaczanie na gaz i pozniej przechodzi w stan oczekiwania gdzie czeka na odpowiednie wysokie obroty zeby przelaczyc na gaz...przechodzi na gaz i pozniej znow to samo --- benzyna --- stan oczekiwania ---- gaz--- reset ---- zaczyna mnie to w**ac
Bylem u gazownika - odlaczyl mi czujnik temp odp za przelaczanie gazu...

slyszalem taka opinie ze po wymianie w/w czesci komputer lpg wariuje ale gosc od instalacji powiedzial ze oki jest....

pomozcie - co mam robic....
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

reset przelacznika gazu

Postprzez saladrus » 16 mar 2009, o 12:48

mi się automatycznie zaczął przełączać w dniu w którym zaczęła mi siadać kostka stacyjki .... a 20 km dalej stanął...
saladrus
Members

Postprzez pawelek03576 » 16 mar 2009, o 12:52

grzala99, kable i świece nie mają nic do tego już szybciej może być tak jak pisze saladrus stacyjka rozłącza i dzieją sie takie cuda
pawelek03576
Gaduła

Postprzez Marek87 » 16 mar 2009, o 21:36

ja miałem podobnie jak Ty ale bez wymiany świec, a potem to już w ogóle prawie na LPG się nie przełączał,okazało się, że nawaliła mi centralka od gazu, mam Bingo-M więc za 200zł założyli mi gazownicy nową i wszystko minęło jak ręką odjął. Widzę, że jesteś z Aleksandrowa więc jakbyś sam nie dał rady to możesz podjechać do Łodzi w firmie stefanowski na gaz na al. 1 maja jest porządny serwis gazowy to powiedzą Ci co i jak
Marek87
Czytacz

Postprzez grzala99 » 19 mar 2009, o 11:41

akurat zbliza mi sie II przeglad - i zeby gwarancje utrzymac - jade do tego warsztatu gdzie lpg mialem zakladane - gosciu powiedzial ze na tym przegladzie bedzie wmieniane wszystkie rzeczy eksploatacyjne instalacji - i objawy ktore wczesniej opisalem powinny ustapic.

Tylko pytanie czy za taki przeglad 130zl to cena standardowa czy wczesniej opisujac problem w tym warsztacie wzieli poprawke i podciagneli te usterki zeby niby bylo w ramach przegladu(wiekszy koszt) a nie w ramach gwarancji(za free)
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

Postprzez Marek87 » 19 mar 2009, o 19:15

Wydaje mi się, że 130zł to dość dużo no ale w Łodzi i okolicach nawet za wymianę filtra gazu sporo zdzierają... normalnie za przegląd z regulacją jak robiłem w zeszłym roku to zapłaciłem chyba jakieś 80-90zł
Marek87
Czytacz

Postprzez grzala99 » 21 mar 2009, o 17:03

ale jaja - umawialem sie telefonicznie na ten 2 przeglad i gosciu zapisal mnie na wt - dam znac
tylko najlepsze jest to ze powiedzial ze kosztuje przeglad 70zl - chyba chca mnie przekrecic
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

Postprzez dziabi3 » 21 mar 2009, o 21:30

o kur.. u mnie w Bydgoszczy przegląd max 30 zł z filtrem i regulacją na poczekaniu
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez grzala99 » 14 kwi 2009, o 23:32

na przegladzie nic nie wyszlo - wszystko bylo oki a cena tak jak pisalem 70zl

reset ten objawia sie przy wzroscie obrotow....zmiana biegu na wyzszy itp

jak robilem rozrzad to mechanik powiedzial ze tak sie dzieje przez janmorowskie przewody zaplonowe - ze sa do d**y
a kumpel powiedzial ze jest to wina komputera sterujacego gazem Bingo-M...
tez tak mial i dobrze zrobil zakladajac u Stefanowskiego (Lodz) bo zdiagnozowali i bez problemu komputer wymienili a u mnie u Blokmana fachowcy nie stwierdzili zadnych nieprawidlowosci ...

ale nie wiem jak ich przekonac zeby sie za komputer wzieli .....

a wy ?? co wy na to??? macie jakies zdanie .... moze cos we wlasnym zakresie zrobic zeby bylo oki???
TNX
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

Postprzez Marek87 » 16 kwi 2009, o 20:46

grzala99, podjedź do Stefanowskiego i niech tam zdiagnozują Ci sprzęt, za zdiagnozowanie chyba nic tam nie biorą a jak coś to na naprawę i naprawianą część zawsze masz gwarancję. Mnie też sam się przełączał na benzynę i jak wymienili mi komputer (też mam Bingo-M )to wszystko ok, a jeżdżę już długi czas na przewodach janmor i nie ma żadnych problemów z autkiem więc to chyba nie od tego...
Marek87
Czytacz

Postprzez grzala99 » 16 kwi 2009, o 21:33

no tak ale jak mi wymieniom u Stefka to pewnie gwarancje strace u blokmana i bede musial za kompa zaplacic - na allegro saod 130 to tam ze 200 wezma - a to powinno byc w ramach gwarancji.... no chyba ze w blokmanie zwroca mi koszty
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

Postprzez Marek87 » 16 kwi 2009, o 23:04

grzala99, to zrób tak,że tylko zdiagnozujesz u stefanowskiego, powiesz co się dzieje gość podepnie CI pod kompa i powie co trzeba wymienić, nie musisz tego od razu u nich wymieniać. Będziesz miał przynajmniej inną ważną opinię co się zepsuło... Albo podjedź do tego Blokmana i powiedz im,żeby podłączyli Ci jakiś inny sprawny sterownik Bingo-M i wtedy sprawdzą czy to na pewno od tego, powinni mieć to na warsztacie... jak się nie zgodzą na taki manewr no to jakaś dziwna firma jest... Pamiętam,że u stefanowskiego trafiłem na fajnego mechanika sprawdził na sprawnym Bingo-M, które przyniósł z warsztatu i potem właśnie mi powiedział,że to komputer jest do wymiany i kosztuje 200zł
Marek87
Czytacz

Następna strona

- - - Ultraszybkie łącza Airmax dostępne we Wrocławiu Airmax światłowód w technologii AirFiber oraz tradycyjnego światłowodu kablowego.

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)