Rozłącza lpg. Pomocy pilne.

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez raff » 2 lis 2012, o 17:51

Witam.
Mimo upływu czasu zmuszony jestem dołączyć się do tematu. Dzisiaj zmieniałem kable od mojej instalacji, złączka mi się zestarzała i wypadała z gniazda. Przepinałem kable jeden po drugim i raczej błędu nie popełniłem ale niestety nie chce mi się na gaz przełączyć, objaw jest identyczny jak U Ciebie Marcinie 512256. Napisz mi proszę czy udało Ci się rozgryźć problem, czy wymiana sterownika coś dała a może problem tkwi gdzie indziej.

Będę wdzięczny za odpowiedź.
Pozdrawiam
Rafał
raff
Czytacz

Postprzez pablomed » 2 lis 2012, o 19:38

raff, przed naprawą działało? Która wiązke robiłeś?
pablomed
Members

Postprzez raff » 3 lis 2012, o 09:02

Przed naprawą działało a robiłem całą główną wiązkę ze sterownika Bingo M.
Faktem jest że lutowałem przewody, chociaż gdzieś czytałem ze nie powinno się ich lutować(powodu nie znam, domyślam się ze może chodzić o zimne luty), ale wcześniej je skręcałem a po zalutowaniu w koszulkę termokurczliwą i był jak nowy.
Sterownik Bingo M niby chce przełączyć(odpowiednia temp. i obroty) i przełącza na sekunde, tyle świeci się zielona dioda a potem gaśnie i wrzuca z powrotem benzyne a po około 3-4 razach takiego przełanczania sterownik jakby się zawiesza i nie można przyciskiem "G" załączyć go na tzw czuwanie a po około minucie wraca do normy i znowu miga zielona dioda.
Muszę jeszcze sprawdzić elektrozawory, może one nie puszczają.
raff
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)