Rozładowywanie akumulatora, rozrusznik kreci ale nie odpala

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez FuXiarz90 » 26 lis 2013, o 17:18

Witam. Ostatnio golfik postał dwa dni i nie chciał odpalic, akumulator się rozładował więc pomyślałem, że faktycznie, może był już słaby a że postał dwa dni to mogło go rozładowac do reszty. Więc podładowałem go, za kilka dni, jakieś 4-5, wsiadam żeby wyjechać do pracy a tu lipa, rozrusznik pokręcił 2-3 razy i akumulator zaczął "zdychac"... zostawiłem auto pod domem a po pracy próbowałem odpalic go z kabli z innego auta, kręcił kręcił ale nie szło go odpalic :/ wkurzyłem się i postanowiłem dac sobie z nim spokój. Dziś pomyślałem że to może stary akumulator już po prostu padł, więc na chwile włożyłem akumulator z auta matki (mróz, deszcz, 2 tygodnie nie ruszania auta, a zawsze od strzału odpala) więc pomyślałem, że jak już na tym akumulatorze nie zapali to wina leży po stronie czegoś innego. Włożyłem, przekręcam kluczyk i stało się to samo co z moim akumulatorem :/ czyli 2-3 razy pokręcił i zdechł. Po prostu rozładowało akumulator. Więc kieruję się z prośbą o pomoc tutaj :/ Dziękuję za wszelką pomoc, porade
FuXiarz90
Czytacz

Postprzez łukasz1983 » 27 lis 2013, o 09:29

FuXiarz90, Kolego rozrusznik.
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Szheyk » 27 lis 2013, o 23:13

Bendix cyka ? przy rozruchu ?
Szheyk
Badacz tematu

Postprzez FuXiarz90 » 28 lis 2013, o 18:21

Co do rozruchu to wina byla po stronie czujnika temperatury, ale wciaz nie wiem czemu mi akumulator pada. wczoraj go ladowalem od 5 rano do 15 wsadzilem i odpalil odrazu. pojezdzilem troche okolo 20-30 kilometrow (do sklepow itd. wszedzie odpalal od razu) a dzis rano jak mialem jechac do pracy to wczesniej chcialem sprawdzic czy odpali zeby w razie czego zdarzyc z buta od pracy :P wsiadam i odpalil wiec mysle ze spoko wiec poszedlem zjesc sniadanie. Wsiadam do auta, chce wyjezdzac do pracy i znow to samo... ledwo 2 razy zakrecil LEDWO i zdechl. Jakos nie chce mi sie wierzyc ze to wina akumulatora bo wczesniej nie mialem z nim problemow, dopiero od kilku dni postoi na noc a rano nie odpale.
FuXiarz90
Czytacz

Postprzez prezesik » 28 lis 2013, o 19:30

Wg mnie rozrusznik pracuje "na zwarciu", dlatego te problemy.

Wy miana szczotek załatwi sprawę.

ps. temat nadaje się do działu "Elektryka".
prezesik
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)