przez ci-nek » 30 sty 2013, o 11:57
Hm. Widzisz mi już się wydawało ze uporałem się z tym problemem a okazue się ze wcale nie. Chyba mam coś z elektryka zwalone.
Podstawa to sprawdzic błedy w kompie. Jeżeli masz zamiar posiadać golfa dłuzej, to kup sobie kabel po prostu do laptopa odpowiedni i można ściągnąć oprogramowanie darmowe. Jeżeli nie, jedź do jakiegoś mechanika niech Ci sprawdzi błedy czy i jakie są.
Kiedy ostatnio były wymieniane świece? W LPG powinno się to robić co 25tyś km. Pamietaj że świece muszą być dokręcone z odpowiednią siłą i równomiernie. Wtedy nie będzie dostawał lewego powietrza a silnik bedzie pracował równo.
Kiedy ostatnio wymieniałes przewody zapłonowe? Jak się na dworze ściemni, podnieś maske i odpal fure. Zobacz czy nic nei iskszy na przewodach i w koło nich, a wszczeólności w okolicy świec. Jeżeli tak, moze jest coś poluzowane, albo końcówki nei dopchniete przy swiecach. Jak dalej iskrzy to trzeba wymienić przewody, na przewodach nei oszczędzamy.
Przyjrzyj sie cewce zapłonowej, czy w czasie pracy nic nie iskrzy pod obudową.
To jest taka podstawa, sprawdzisz to, będziesz wiedział na czym stoisz i będzi emozna szukać ew dalej. Ja np cieszyłem się ze juz jest OK, wczoraj musiałem wymienić cewke zapłonową bo padła... i znowu mam to samo. Przejzałem wiele pokrewnych tematów i nikt nei był w stanie powiedziec o co chodzi.
Podstawą jest informacja o błedach z komputera.