moje pytanie dotyczy nadmiernego spalania gazu.Mam cordobe z silnikiem jednopunktowym 1.8 90KM JEST TO SILNIK GOLFA i pali mi 18 gazu przy delikatnej jeździe,gaz nie uchodzi bo sprawdzałem w warsztacie samochodowym,reduktor był zmeniany zawory przeglądane a także uszczelka pod głowicą wymieniana nie mam pojęcia co może być przyczyną.prosze o jakiekolwiek rady i z góry dziekuje
u gazownika byles? sprawdzal dawke? jesli nie to od tego zacznij
PabloSBT, to tez zalezy jaka ma generacje bo jak jakas stara to regulacja dawki moze byc na srubke czy inny patent.Krystian0295 ogolnie to opisz wiecej jaka instalacja ktora generacja itd
Ostatnio edytowano 3 mar 2011, o 13:35 przez Ryjek, łącznie edytowano 1 raz
bylem u gazownika i dawka była ustawiana nawet pare razy i żadnej zmiany nie było,sonde lambda też zmieniałem i nadal bez zmian...to jest 2 albo pierwsza generacja instalacji
[ Dodano: 2011-03-03, 21:34 ] pisze na tym forum bo naprawde nie mam pojęcia co ma taki wpływ na to spalanie...pomocy!!!
na benzynie nie próbowałem ale pale go na benzynie i jeżdze na gazie,chodzi ładnie bez zarzutów,nie mam problemów z paleniem,nawet zimny na gazie chodzi elegancko,jedyny problem to ze pali 18 a teraz w zimie nawet 20 wzią