Moderator: Moderator
stiv88 napisał(a):Witam mam okazję kupić golfa 3 z 95 roku w gazie w fajnym stanie za 2000tys złotych po wymianie rozrzadu itd.Golf jest mojego znajomego. Powiedział mi że trzeba raz w miesiącu wlać litr oleju bo bierze olej.Kolega jeździ golfem codziennie 50-60 km do pracy co wychodzi ponad 1200km miesięcznie.Jeździ tylko na gazie.Co o tym myślicie? Auto też nie jest nowe .Czy mogę spodziewać się większych problemów przez to z autem ? Nigdy golfa nie miałem.Golfik ma silnik 1,8 i posiada dwu letnią instalację stag.
daniel83 napisał(a):Można powiedziec że mam identycznego tylko rok mlodszy i bierze mi litr na 3-4 tys km, Jesli nie ma zadnego wycieku to litr na 1200 to chyba duzo... Ale cena dobra, wiec warto dobrze to przemyslec i moze na stacje diagnostyczna podjechac sprawdzic czy cos tam wiecej sie nie dzieje
Thorsten napisał(a):golfmianiak- koledze chodziło chyba by pojechać na stację diagnostyczną na oględziny...
Ale tak na serio, nie oczekujcie cudów na auto za 2k. To że nie odpada nic od niego to już dobry znak.
Thorsten napisał(a):golfmianiak- koledze chodziło chyba by pojechać na stację diagnostyczną na oględziny...
Ale tak na serio, nie oczekujcie cudów na auto za 2k. To że nie odpada nic od niego to już dobry znak.
Thorsten napisał(a):Golf Maniak- kolega twórca wątku mówi że bierze pod uwagę kupno a kolega zaproponował oględziny ale przed kupnem. Co do spalania oleju to litr zgoda ale na 5 tysięcy kilometrów. W tym tempie kolega będzie tylko musiał zmieniać filtr oleju - bo przecież olej będzie w takiej rotacji że w kilka miesięcy wleje tyle ile wlewa się przy zmianie więc to taka jak by zmiana oleju
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości