przez szymon88PL » 26 gru 2012, o 12:17
układ chłodzenia odpowietrzony, autko grzeje, parownik nie zamarza po jeździe na pb jest ciepły,wieczorem sprawdzę styki i czujnik i dam znać czy coś pomogło dzięki
[ Dodano: 2012-12-27, 21:04 ]
wszystkie styki ok ale irytują mnie te przy wtyczce od krokowego przy wtrysku nie otwierałem jej ale jest cala zaizolowana jak by coś tam było grzebane po restarcie brak zmian i jeszcze zauważyłem jeden problem po zgaszeniu auta czy ciepłe czy zimne i np. chce zapalić za minute czy dwie auto nie chce zapalić długi czas i wielokrotne kręcenie i w końcu za mniej więcej 5 razem zapala i tak wolno wchodzi na obroty do 1100 i trzyma falowanie ustąpiło w sobotę rozbiorę wtyczkę od krokowego jest jakiś schemat tych kabli jaki kolor do którego pina? jak by ktoś miał taką wiedzę to bym prosił dzięki
Wszystko wymyte wtrysk mikser uszczelnione kolanko od gazu gaz do wtrysku dochodzi ( kręciłem silnikiem na ściągniętym wężu z wtrysku) ale nadal nie zapala na benzynie nie ma żadnego problemu wtyczki nie rozbierałem ponieważ jakiś mądrala zakleił ja klejem na gorąco który znajdował się pod izolacją ale do tejże wtyczki dochodzą dwa kable z instalacji gazowej niebieski i brązowy jest to wtyczka od przodu wtrysku i do tej po prawej stronie wchodzi jakiś dodatkowy fioletowy cienki kabelek czy ktoś może wie czy tak miało być?
[ Dodano: 2012-12-31, 01:17 ]
a ma ktoś może taki sam silnik jak ja może niech mi powie jak ma podpięty gaz czy też przy wtrysku dodatkowe kable podłączone