Moderator: Moderator
PabloSBT napisał(a):No to wymień czujnik temperatury tylko kup oryginalny bo zamienniki oszukują na motoplatformię jest oryginalny elth za 32zl sam taki używam i mam kilka zamiennych tańszych które pokazywały w cały świat
1arturek1 napisał(a):PabloSBT napisał(a):No to wymień czujnik temperatury tylko kup oryginalny bo zamienniki oszukują na motoplatformię jest oryginalny elth za 32zl sam taki używam i mam kilka zamiennych tańszych które pokazywały w cały świat
Zarzuć linkiem.
Tutaj znalazłem taki: http://www.motoneo.pl/k-a-Vw-1994-GOLF- ... ego-j.html
Ślepy napisał(a):Po odpieciu wtyczki z czujnika temeratury powietrza trzymal obroty? Powiedz mi gdzie znalazles ten czujnik? Ja zawsze myslalem ze chodzi o czujnik temeratury wody...
Pytanie do wszystkich bo nie chce zakladac nowego tematu, czy czujnik temeratury wody (cieczy chlodzacej) jest odpowiedzialny za pokazywanie temeratury na liczniku?
łukasz1983 napisał(a):Ślepy napisał(a):Po odpieciu wtyczki z czujnika temeratury powietrza trzymal obroty? Powiedz mi gdzie znalazles ten czujnik? Ja zawsze myslalem ze chodzi o czujnik temeratury wody...
Pytanie do wszystkich bo nie chce zakladac nowego tematu, czy czujnik temeratury wody (cieczy chlodzacej) jest odpowiedzialny za pokazywanie temeratury na liczniku?
ABU nie ma czujnika temperatury powietrza.
Tak czujnik cieczy odpowiada za pokazywanie temperatury na liczniku.
Ślepy napisał(a):1arturek1 napisał(a):PabloSBT napisał(a):No to wymień czujnik temperatury tylko kup oryginalny bo zamienniki oszukują na motoplatformię jest oryginalny elth za 32zl sam taki używam i mam kilka zamiennych tańszych które pokazywały w cały świat
Zarzuć linkiem.
Tutaj znalazłem taki: http://www.motoneo.pl/k-a-Vw-1994-GOLF- ... ego-j.html
Po odpieciu wtyczki z czujnika temeratury powietrza trzymal obroty? Powiedz mi gdzie znalazles ten czujnik? Ja zawsze myslalem ze chodzi o czujnik temeratury wody...
Jak "chwytał" to proponuje sprawdzić co sie stanie po odpięciu kabla od czujnika temp. zasysanego powietrza. znajduje sie on z tylnej strony przepustnicy. o ile pamiętam gniazdo jest pod kątem więc łatwo znajdziesz. wypnij kabel i spróbuj odpalić. proponuje ci to sprawdzić bo kiedyś miałem właśnie taki problem. jeżeli odpali, ale nie będzie miał wolnych obrotów to wiesz już gdzie szukać. Jeżeli nie to nie mam do zaproponowania nic o czym moi zacni przedmówcy by już nie mówili...
powodzenia .
PabloSBT napisał(a):po odpaleniu jakie ci trzymał obroty na zimnym?? odłącz wtyczkę od czujnika temperatury jest on w króćcu z którego wychodzą węże do chłodnicy i odpal jeśli odpali normalnie i będzie trzymał obroty 1100 to do wymiany masz czujnik temperatury
Powrót do Silniki benzynowe (LPG)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 27 gości