silnik gasnąsy na LPG

Wszystko o LPG

Moderator: Moderator

Postprzez Asparte » 15 lut 2013, o 22:17

Sprawdzę jutro rano, bo niedawno wróciłem i silnik jest jeszcze ciepły i pali elegancko. Sprawdzę jutro rano i napiszę.
Asparte
Berbeć

Postprzez Karol B. » 16 lut 2013, o 00:01

U kolegi się tak działo.... Do wymiany miał hmm podstawę wtrysku, bo miał nadpęknięte i powietrze lewe mu łapało. Falowały obroty, a później gasł, w czasie jazdy też gasł, nie wchodził na obroty, przerywał... Po wymianie elegancko ;-)
Karol B.
Members

Postprzez Asparte » 16 lut 2013, o 11:45

Jestem w tym momencie pewny, że to na 99% czujnik temperatury, bo z wpiętym czujnikiem nie trzymał obrotów, a po wypięciu czujnika zapalił elegancko.
Asparte
Berbeć

Postprzez PabloSBT » 17 lut 2013, o 00:09

No to wymień czujnik temperatury :-) tylko kup oryginalny bo zamienniki oszukują :-) na motoplatformię jest oryginalny elth za 32zl ;-) sam taki używam i mam kilka zamiennych tańszych które pokazywały w cały świat :-P
PabloSBT
Members

Postprzez 1arturek1 » 17 lut 2013, o 10:43

PabloSBT napisał(a):No to wymień czujnik temperatury :-) tylko kup oryginalny bo zamienniki oszukują :-) na motoplatformię jest oryginalny elth za 32zl ;-) sam taki używam i mam kilka zamiennych tańszych które pokazywały w cały świat :-P

Zarzuć linkiem.

Tutaj znalazłem taki: http://www.motoneo.pl/k-a-Vw-1994-GOLF- ... ego-j.html
1arturek1
Czytacz

Postprzez P1t3r » 17 lut 2013, o 12:20

1arturek1 napisał(a):
PabloSBT napisał(a):No to wymień czujnik temperatury :-) tylko kup oryginalny bo zamienniki oszukują :-) na motoplatformię jest oryginalny elth za 32zl ;-) sam taki używam i mam kilka zamiennych tańszych które pokazywały w cały świat :-P

Zarzuć linkiem.

Po odpieciu wtyczki z czujnika temeratury powietrza trzymal obroty? Powiedz mi gdzie znalazles ten czujnik? Ja zawsze myslalem ze chodzi o czujnik temeratury wody...
Pytanie do wszystkich bo nie chce zakladac nowego tematu, czy czujnik temeratury wody (cieczy chlodzacej) jest odpowiedzialny za pokazywanie temeratury na liczniku?
P1t3r
Czytacz

Postprzez łukasz1983 » 17 lut 2013, o 12:48

Ślepy napisał(a):Po odpieciu wtyczki z czujnika temeratury powietrza trzymal obroty? Powiedz mi gdzie znalazles ten czujnik? Ja zawsze myslalem ze chodzi o czujnik temeratury wody...
Pytanie do wszystkich bo nie chce zakladac nowego tematu, czy czujnik temeratury wody (cieczy chlodzacej) jest odpowiedzialny za pokazywanie temeratury na liczniku?

ABU nie ma czujnika temperatury powietrza.
Tak czujnik cieczy odpowiada za pokazywanie temperatury na liczniku.
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez 1arturek1 » 17 lut 2013, o 18:38

łukasz1983 napisał(a):
Ślepy napisał(a):Po odpieciu wtyczki z czujnika temeratury powietrza trzymal obroty? Powiedz mi gdzie znalazles ten czujnik? Ja zawsze myslalem ze chodzi o czujnik temeratury wody...

ABU nie ma czujnika temperatury powietrza.
Tak czujnik cieczy odpowiada za pokazywanie temperatury na liczniku.

To co to jest? http://www.motoneo.pl/k-a-Vw-1994-GOLF- ... ego-j.html

[ Dodano: 2013-02-17, 17:45 ]
Ślepy napisał(a):
1arturek1 napisał(a):

Zarzuć linkiem.

Po odpieciu wtyczki z czujnika temeratury powietrza trzymal obroty? Powiedz mi gdzie znalazles ten czujnik? Ja zawsze myslalem ze chodzi o czujnik temeratury wody...

Jak "chwytał" to proponuje sprawdzić co sie stanie po odpięciu kabla od czujnika temp. zasysanego powietrza. znajduje sie on z tylnej strony przepustnicy. o ile pamiętam gniazdo jest pod kątem więc łatwo znajdziesz. wypnij kabel i spróbuj odpalić. proponuje ci to sprawdzić bo kiedyś miałem właśnie taki problem. jeżeli odpali, ale nie będzie miał wolnych obrotów to wiesz już gdzie szukać. Jeżeli nie to nie mam do zaproponowania nic o czym moi zacni przedmówcy by już nie mówili...
powodzenia .

To cytat z mojego tematu, jak nie bd mógł znaleźć to daj mi znać na PW, zrobię Ci zdjęcie.
1arturek1
Czytacz

Postprzez łukasz1983 » 17 lut 2013, o 19:18

Sory mój błąd :zawstydzony:
łukasz1983
Members

Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PabloSBT » 18 lut 2013, o 00:14

Ale tu chodzi o czujnik temperatury cieczy który pokazuje temperaturę ma zegarach i daje sygnał do komputera o temperaturze silnika włącza i wyłącza ssanie zwiększając dawkę paliwa. A czujnik temperatury powietrza dolotowego jest w przepustnicy :-) i jest od czego innego a co do czujnik cieczy tu jest link http://motoplatforma.com/index.php?p754 ... t-skoda-vw
PabloSBT
Members

Postprzez Pawcio64 » 18 lut 2013, o 13:23

PabloSBT napisał(a):po odpaleniu jakie ci trzymał obroty na zimnym?? odłącz wtyczkę od czujnika temperatury jest on w króćcu z którego wychodzą węże do chłodnicy i odpal jeśli odpali normalnie i będzie trzymał obroty 1100 to do wymiany masz czujnik temperatury :)

Mam wlasnie ten problem i tak zrobiłem. Mam kolor tego czujnika zółty, a byłem w sklepie i mi powiedzieli ze zoltego nie maja, ale maja za to niebieski i czerwony. Bedzie jakas roznica jak np. wsadze niebieski ten czujnik ?
Pawcio64
Berbeć

Postprzez PabloSBT » 18 lut 2013, o 14:07

z tego co wiem to żółte zostały zmienione na niebieskie od któregoś roku więc niebieskie też powinny działać :) ja też kupiłem niebieski a miałem żółty i wszystko działa super :)
PabloSBT
Members

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe (LPG)