przez MasterChef » 17 mar 2013, o 22:34
Witam wszystkich, jestem nowym forumowiczem z racji tego że pare dni temu kupiłem sobie pierwszego golfa, (wszystkich forumowiczów pozdrawiam i życzę miłej współpracy), mój golf III 1.6 na monowtrysku podczas odpalania po nocnym postoju odpala i gaśnie, odpala i gaśnie, odpala i gaśnie, przy dodaniu gazu nie trzyma równo obrotów, po puszczeniu pedału spada do zera i gaśnie, ponownie odpalam i dodaje gaz, trzymam go przy 2-3 tysiącach i po puszczeniu gazu gaśnie. Kilkanaście minut zabawy w pedałowanie i można przełączyć na gaz ( bo przy odpaleniu na gazie dzieje sie to samo co na PB). W dodatku po męczącej zabawie i ogromie rzuconych przekleństw oraz przełączeniu się na gaz, podczas wciskania pedału sprzęgła do zmiany biegu, obroty rosną nawet do 2500tys obr. wrzucenie biegu i silnik hamuje obroty, znow wciśnięcie sprzęgła i obroty do góry. Nie wiem co to może być, nie znam się na Golfach, autko jak już odpali to jeździ się super, innego auta już nie chce ale nurtuje mnie problem z odpalaniem. Pojawia się pytanie : "co to może być ? co warto sprawdzić (jak to sprawdzić)?, na co zwrócić szczególną uwagę ?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i jeszcze raz wszystkich pozdrawiam.
Golf III 1994r. !.6 Bp + LPG