Witam. Posiadam golfa 1.8 z lpg. Nie wiem juz co robic
gdy jezdze na gazie podchodzi do ok 2,5 tys obrotów i więcej nie idzie, strasznie się dławi, dam na luz, przegazuje i czasem cos to daje ale nie na dlugo, przelacze na benzyne to jest to samo potem to czasem ustępuje i jest ok. Gdy stoję na skrzyzowaniu i probuje potem ruszyc to dlawi się, lekko jedzie do przodu i wraz dostaje mocy a czasem zamiast tego gaśnie. Auto nie ma w ogole mocy, jest słabe. Są takie momenty ze wszystko jest ok (dławienia nie ma) pozostaje tylko słabość samochodu no i niskie obroty. Oprócz tego strasznie tłumik pierdzi i dziwne jest to ze nie zawsze, czasem chodzi w miare cicho a wraz bardzo głosno. Czasem rowniez problemy z odpaleniem, trzeba dlugo gazowac, sam przelaczy sie na gaz. Świece i kable prawie nowe, sprawne.
Jest jeszcze jedna rzecz, mniej wazna a mianowicie pokazuje mi błędne spalanie czyli ok 20-23l na 100km. Średnio spala mi ok. 14-15 gazu i tez wydaje mi się ze to troche za duzo poniewaz staram sie jezdzic raczej ekonomicznie . Nie mam pojęcia co to wszystko może być, prosze pomózcie